Το καλοκαίρι στο... μπαλκόνι σας

Πρώτη καταχώρηση: 05/06/2012

Το καλοκαίρι έφτασε όμως οι διακοπές του Αυγούστου είναι ακόμα μακριά. Σκοπός μας λοιπόν ως τότε, είναι να μεταφέρουμε την ανάλαφρη διάθεση μας στην πόλη και κυρίως στον χώρο μας, γεμίζοντας τον με χρώματα που μας φτιάχνουν την διάθεση ή με αφαιρετικές λεπτομέρειες που μας γαληνεύουν.

Η διακοσμήτρια, Αλεξάνδρα Κοντούλη, προτείνει εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να δώσετε έναν καλοκαιρινό αέρα στο μπαλκόνι σας.

''Κυρίαρχα χρώματα είναι το μπεζ της άμμου, το γαλάζιο του ουρανού και το πράσινο της φύσης. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βάψετε το μπαλκόνι σας μπορείτε να του προσθέσετε στοιχεία με τα παραπάνω χρώματα ώστε να αλλάξει τελείως η ατμόσφαιρα.
Τα ξύλινα έπιπλα είναι μια πολύ καλή λύση.

Ένα παλιό σετ καφενείου, που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε παλιά συνοικιακά καφενεία (καρέκλες, τραπέζι) αλλάζει εντελώς όψη αν βαφτεί σε ένα από τα χρώματα που αναφέραμε και μετατρέπει το μπαλκόνι μας το καλύτερο μέρος για τον απογευματινό καφέ και τις βραδινές παρεΐστικες συγκεντρώσεις.
Το ξύλο επίσης μπορεί να τοποθετηθεί και στο πάτωμα του μπαλκονιού είτε σε μια γωνία του σε συνδυασμό με φυτά, είτε σε όλη την επιφάνεια του ώστε να δώσει την αίσθηση εξοχικής κατοικίας. Έτοιμα κομμάτια ξύλινης επένδυσης υπάρχουν στο εμπόριο σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Ένας πολύ ωραίος τρόπος να τα φυτέψετε είναι μέσα σε συρτάρια από ένα παλιό έπιπλο, στα οποία έχετε ανοίξει τρύπες για να μην συγκρατούν πολύ νερό, ή και σε καφάσια από σούπερ μάρκετ στα οποία έχετε στρώσει στον πάτο τους γάζες για να συγκρατούν το χώμα, αλλά να φιλτράρουν το νερό.

Τέλος ο φωτισμός του μπαλκονιού τις ζεστές νύχτες, θα πρέπει να είναι απαλός και ατμοσφαιρικός για να μην ανεβάζει την θερμοκρασία του χώρου και να διατηρεί την φυσικότητα του. Κεριά και λίγες σειρές από λαμπάκια κρυμμένα μέσα στα φυτά είναι αρκετά για να φωτίσουν τις καλοκαιρινές νύχτες μας''.        

Πηγή: metrogreece.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία