Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 πορτοκάλια
  • 2 λεμόνια
  • ζάχαρη
  • 1 βανίλια

  1. Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες.
  2. Αφού περάσουν οι 48 ώρες τα αλέθουμε στο μούλτι (αφαιρώντας πρώτα τυχόν κουκούτσια) και μετράμε για κάθε κούπα πολτού μία κούπα ζάχαρη.
  3. Τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, ρίχνουμε την βανίλια και την τοποθετούμε σε βάζα (αφού ανοιχτεί την διατηρούμε στο ψυγείο).

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω ότι θα σας ξετρελάνει διότι είναι πανεύκολη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις (γέμιση σε μπισκότα ή σε κάποιο ρολό κ.α.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία