Σεναριογραφος γινεται αγροτης!
Ο 45χρονος και άκρως πετυχημένος σεναριογράφος από την Αθήνα, Νίκος Απειρανθίτης, ήταν για περισσότερα από είκοσι χρόνια ο άνθρωπος της σόου μπιζ, του θεάματος, της ζωής που πολλοί ζηλεύουν και ονειρεύονται να είχαν ζήσει, με δεκάδες σειρές στο ενεργητικό του, τι να θυμηθεί κανείς, «Ματωμένα Χώματα», «Ανίσχυρα ψεύδη», «Μεγάλος θυμός», «Η αγάπη άργησε μια μέρα», «Τμήμα Ηθών», «Απαγορευμένη αγάπη», «Γλυκό του κουταλιού», «Αντίστροφη μέτρηση», «Εκτός πορείας», «10η Εντολή».
Σειρές που αγάπησε ο κόσμος και τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Ο γνωστός σεναριογράφος προτίμησε να αφήσει πίσω του την πολύβουη Αθήνα και να ζήσει στη Λάρισα, αποφάσισε να κάνει στη ζωή του τη μεγάλη ανατροπή, όπως λέει ο ίδιος και το πέτυχε. Να ασχοληθεί με τη γεωργία. Παρακολουθεί τα μαθήματα ειδικότητας στην επαγγελματική σχολή τεχνητών αγροτικών μηχανημά- των και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος.
Αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα λέει ο ίδιος και να ζήσω εδώ με την οικογένειά μου, γράφτηκα στη Γεωργική Σχολή της Λάρισας επειδή είχα ακούσει τη σπουδαία ιστορία της, βρέθηκα στο χώρο που περπάτησε ο συνταγματάρχης Λιάπκιν και κάνω στη ζωή μου κάτι διαφορετικό από ό,τι έκανα μέχρι σήμερα. «Θα ασχοληθώ επαγγελματικά με τον αγροτικό τομέα και θα φτιάξω το δικό μου αγρόκτημα εδώ στην περιοχή λέει με αίσθημα ανακούφισης, όνειρό μου είναι να καλλιεργήσω αρωματικά φυτά και όσπρια και να ζω μέσα στη φύση, μακριά από καυσαέρια και κάθεείδους ρύπανση. Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για την απόφαση που πήρα, ένας κύκλος στη ζωή μου έκλεισε και ένας νέος ανοίγει» δηλώνει με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.
Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή σήμερα λειτουργεί ως επαγγελματική σχολή με δύο ειδικότητες, των Τεχνητών Αγροτικών Μηχανημάτων και των Τεχνητών Ζωοτεχνίας. Η φοίτηση και στις δύο σχολές είναι διετής και δωρεάν, στο χώρο της σχολής υπάρχει οικοτροφείο που μένουν οι εκπαιδευόμενοι, ενώ υπάρχει μέριμνα και για τη σίτισή τους. Σήμερα τα μαθήματα ειδικότητας της σχολής παρακολουθούν 55 μαθητές από όλη την Ελλάδα και αυτό είναι αρκούντως τιμητικό για τη σχολή της Λάρισας.
Παιδιά από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τη Μυτιλήνη, την Άνδρο, τη Σίφνο, την Πελοπόννησο και φυσικά τη Θεσσαλία επέλεξαν σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία να ασχοληθούν με δύο αντικείμενα όχι ιδιαίτερα εύκολα και ευχάριστα για πολλούς, να δουλέψουν στη γη, δηλώνοντας ενθουσιασμένα με την επιλογή τους.
πηγη: Εφ. Ελευθερία (Σοφία Ορφανιώτη)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου