Κρεμαστός κήπος


  interior design + decorating / do it yourself
 
Added: 17 06 2011
 
 


 
1
Η Aura Scaringi μέσω του Design*Sponge μας δίνει οδηγίες για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κρεμαστό κήπο (string garden).
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1. Ένα μικρό φυτό για σκιερό μέρος
2. Μία αναλογία 7:3 από λίπασμα τύρφης και χώμα για bonsai
3. Αποξηραμένα βρύα /φύκια (μπορείτε να το αγοράσετε σε ανθωπολεία και φυτώρια)
4. Ψαλίδι
5. Βαμβακερή κλωστή
6. Διάφανη πετονιά
7. Γάντια
8. Μία γυάλα με νερό
9. Φρέσκα βρύα

Οδηγίες DIY:
1. Αφαιρέστε όσο περισσότερο χώμα μπορείτε από το φυτό σας έτσι ώστε να εκτεθούν οι ρίζες του. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί για να μην τραυματίσετε το φυτό.
2
2. Ανακατέψτε το μείγμα από το χώμα. Θα καταλάβετε ότι έχετε πετύχει τη σωστή αναλογία όταν μπορείτε να σχηματίσετε μία μικρή μπάλα με το χώμα, η οποία δε θα διαλύεται.
3. Δώστε στο χώμα το σχήμα μίας μπάλας σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε λίγο νερό και ζυμώστε το σα να ήταν ζύμη. Βεβαιωθείτε ότι κάθε μπάλα χώματος έχει αρκετό χώρο για να «φιλοξενήσει τις ρίζες του φυτού σας.
3
4. Πάρτε ένα κλαδί από τα αποξηραμένα βρύα και τυλίξτε το προσεκτικά γύρω από τις ρίζες, δημιουργώτας ένα κυκλικό και συμπαγές σχήμα. Στη συνέχεια τυλίξτε τη βαμβακερή κλωστή γύρω του (η κλωστή αυτή σε βάθος χρόνου θα διαλυθεί).
4
5. Δημιουργήστε μία μικρή τρύπα στη χωμάτινη μπάλα σας και με προσεκτικές κινήσεις τοποθετήστε μέσα σε αυτή το φυτό. Βεβαιωθείτε ότι το σχήμα παραμένει σφαιρικό, πλάθοντας το χώμα με τα χέρια σας στα σημεία που χρειάζεται.
5
6. Πάρτε μικρά κομμάτια από τα φρέσκα βρύα και πιέστε τα πάνω στις χωμάτινες μπάλες, χωρίς να αφήσετε ανοιχτούς χώρους στην επιφάνεια. Στη συνέχεια τυλίξτε την πετονιά γύρω από τις μπάλες σαν να τυλίγατε ένα δώρο και αφήστε τόσο περιθώριο στην πετονιά, όσο χρειάζεται για να κρεμαστεί η μπάλα στο σημείο που επιθυμείτε.
7. Επιλέξτε ένα ωραίο σκιερό μέρος, εγκαταστήσετε ένα άγκιστρο και κρεμάστε το μικρό σας αυτοσχέδιο γλαστράκι.
Πηγή: www.designsponge.com
Επιμέλεια: Νατάσα Λιανοπούλου
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία