«Έξυπνο» παράθυρο εξοικονομεί ενέργεια – Πρωτοποριακή μέθοδος




Ένα νέο τύπου «έξυπνου» παραθύρου που αλλάζει τύπο ανάλογα με την εποχή έτσι ώστε να εξοικονομεί ενέργεια, ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Νότιο Κορέα.
Το τζάμι του παραθύρου σκουραίνει όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα αυξάνεται και γίνεται διαφανές όταν η θερμοκρασία πέφτει, έτσι ώστε να αιχμαλωτίζει τη θερμότητα του ήλιου.
Στην αγορά ήδη κυκλοφορούν παράθυρα με παρόμοιες ιδιότητες, ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μέθοδος που ανέπτυξαν διαφέρει γιατί επιτρέπει σχεδόν στιγμιαία εναλλαγή του τζαμιού από αδιαφανές σε διαφανές.
«Αυτός ο τύπος συστήματος ελέγχου του φωτός μας δίνει νέες δυνατότητες για την εξοικονόμηση χρημάτων σε ό,τι αφορά τη θέρμανση, την ψύξη και τον φωτισμό, ρυθμίζοντας  το φως που εισρέει στο εσωτερικό του σπιτιού», τονίζουν οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το πρωτοποριακό παράθυρο.
«Τα έξυπνα παράθυρα προστατεύουν το εσωτερικό των κτιρίων από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι, αντανακλώντας το φως του ήλιου. Αντίθετα, κρατούν το δωμάτιο ζεστό απορροφώντας τη θερμότητα του ήλιου τον χειμώνα», υποστηρίζουν οι ερευνητές.
econews
Popularity: 2% [?]
Το www.econews.gr υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των αναγνωστών. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα και καταθέστε την άποψή σας κάτω από το άρθρο στο box "Σχολιάστε".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία