χαράξτε μονοπάτι- ΒΗΜΑ DECO

 
Ιδέες για να ανοίξετε δρόμο στον κήπο σας
 
χαράξτε μονοπάτι
Από τις ράγες του τρένου στο μονοπάτι του κήπου σας
1
 
Μερικές σανίδες δρόμος Κήπος χωρίς ξύλο, προκοπή δεν κάνει. Σταθερή αξία οι κατασκευές deck με τους ειδικούς να επιμένουν στο ανθεκτικό ξύλο teak χωρίς να παραμερίζουν το ιρόκο. Λιγότερο ακριβά και απαιτητικά – από θέμα συντήρησης – είναι τα συνθετικά deck (Neowood). Για πιο «casual look» επιλέξτε στρωτήρες ράγας τρένου (€ 67 τα 10 τεμ.), οι οποίοι «βυθίζονται» στο χώμα.
Στρωτήρες: Ερμής (www.votsalo.net). Deck: Domogroup (210 6812.340), Interscala (2310 429.278)


Βοτσαλάκι βοτσαλάκι
Η τεχνική του παραδοσιακού βοτσαλωτού – τοποθέτηση σε στεγνή άμμο ή τσιμέντο – είναι απαιτητική και λίγοι πλέον τεχνίτες-καλλιτέχνες έχουν απομείνει. Ευτυχώς, υπάρχουν οι σύγχρονες εναλλακτικές: βότσαλα σε δίχτυ (συνήθως σε πλακίδια 30x30 εκ., από € 50/τ.μ.) σε ποικιλία αποχρώσεων και μεγεθών. Για να σπάσετε τη μονοτονία συνδυάστε τα με βοτσαλωτό μωσαϊκό σε δίχτυ (www.votsalo.net). Ετοιμα για άμεση τοποθέτηση, σε υπάρχοντα και υπό παραγγελία μοτίβα. Ιδανικά για μικρής έκτασης μονοπάτια ή μικρά περάσματα.

Βότσαλα: Υλικοδομική Α.Ε. (210 6526.480), Gaiolithos (210 6020.584)



Παζλ από πέτρες
Μπορεί να μοιάζουν με «ατάκτως ερριμμένα» πετραδάκια και πέτρες, αλλά στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη εφαρμογή θα δοκιμάσει την επιμονή και την υπομονή του ερασιτέχνη μάστορα. Για ένα πρακτικό αποτέλεσμα, που θα εξασφαλίσει πιο εύκολο βάδισμα, μην αφήνετε μεγάλα κενά ανάμεσα στις πέτρες. Επιπλέον, γεμίστε τους «αρμούς» με βοτσαλάκια (από € 12 η συσκευασία των 25 κιλών) για ακόμη πιο σταθερά βήματα. Πέτρες: Pangea (23940 51095)




Στρώμα από χαλίκι

Ο ήχος του βαδίσματος επάνω στα χαλίκια είναι το πιο οικείο καλωσόρισμα στις καλοκαιρινές ταβέρνες και στα πάρκα. Γιατί όχι λοιπόν και στον κήπο σας; Τα χαλίκια θεωρούνται από τις πιο φθηνές επιλογές (από € 2 η συσκευασία των 25 κιλών), αν και το δύσκολο καθάρισμά τους είναι ένα βασικό μειονέκτημα. Για να μη «λασπώνουν», προτού τα στρώσετε πατήστε καλά το χώμα και περάστε από επάνω γεωύφασμα. Περιορίστε τις τάσεις φυγής τους με μεγάλες πέτρες που θα τοποθετήσετε εκατέρωθεν. Tip: Αν έχετε γάτες, επιλέξτε λίγο πιο μεγάλα χαλίκια για να μην τα σκάβουν εύκολα. Χαλίκια θα βρείτε σε μεγάλα φυτώρια και κέντρα διαμόρφωσης κήπων

Για όλα φταίει το γκαζόν
Το γκαζόν είναι κόκκινο πανί για τους οικολόγους, μια και απαιτεί πολύ πότισμα. Ελιχθείτε τοποθετώντας εναλλάξ πλάκες πεζοδρομίου ή καταφύγετε στη λύση του συνθετικού χλοοτάπητα. Εναλλακτικά, επιλέξτε πλέγμα από μπετόν για γκαζόν (φωτό κάτω, από € 13 το τ.μ.) μέσα στους οποίους θα ρίξετε χώμα ανακατεμένο με λίπασμα και σπόρους για πρασινάδα. Ιδανική επιλογή για τον διάδρομο που οδηγεί στο γκαράζ. Συνθετικός χλοοτάπητας: SIMCONgrass, 22950 29125. Πλέγμα από μπετόν για γκαζόν και πλάκες πεζοδρομίου: Δ. Τσουκαλάς (210 2480.323)




Σεληνιακό τοπίο

Για όσους τυχερούς διαθέτουν κήπο με πυκνή βλάστηση, οι ακανόνιστες πλάκες από φυσικά πετρώματα θα διαμορφώσουν μυστικά – αλλά σίγουρα – μονοπάτια. Οσοι, πάλι, θέλουν ακόμη και εκεί μια αισθητική αρμονία, υπάρχει η επιλογή των ακανόνιστων αντικέ πλακών (Καβάλας, Θάσου). Πέτρες: Akrolithos (25920 51151)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία