Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Φυτεύοντας έναν Feng Shui κήπο.

 

Τα φυτά φυσικά είναι η καρδιά κάθε κήπου, ωστόσο σε έναν Feng Shui κήπο ο συνδυασμός φυτών και φυλλωμάτων και οι αντιθέσεις στο χρώμα και την υφή όχι μόνο δείχνουν ελκυστικές, αλλά θα βοηθήσουν στην ισορροπία των yin και yang ενεργειών. Τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός οπτικά και ακουστικά ιδιωτικού χώρου, μειώνοντας τις επιρροές του αρνητικού chi. Θάμνοι με λουλούδια και φρούτα προσελκύουν πολύ ευεργετικό chi και προσκαλούν ζωντανά πλάσματα στον κήπο σας. Είναι νόμος της φύσης να ανθίζουν σαν ένα πλούσιο δέντρο που προσφέρει τα φρούτα του.

Οι μικροί θάμνοι είναι καλύτερο να τοποθετούνται στη Νότια πλευρά του Feng Shui κήπου σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν μπλοκάρετε καμία από τις εισόδους ενέργειας ή κάποιο παράθυρο με τα φυτά σας.

Με το να φυτεύετε μωβ και κόκκινη μπουκαμβίλια προσελκύετε πλούτο αφού τα χρώματα αυτά αντιπροσωπεύουν την ευημερία και είναι από τα σημαντικότερα χρώματα του feng shui.

Οι θάμνοι, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θετική τους επιρροή στον feng shui κήπο περιλαμβάνουν καμέλιες και τριανταφυλλιές, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί άλλοι όπως φορσύθια, θαμνώδης κληματίς και ροδόδεντρο.

Στην Ανατολική πλευρά του κήπου, φυτέψτε δέντρα όπως η Ιτιά η κλαίουσα και η Ακακία Κωνσταντινουπόλεως που τα κλαδιά τους γέρνουν προς τα κάτω. Για άρωμα, οι πασχαλιές έχουν πολλά να προσφέρουν. Στη Δυτική πλευρά φυτέψτε λουλούδια, ιδιαίτερα ποικιλίες αρωματικών και συνδυάστε τις με χαμηλούς θάμνους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου