Μελιτζάνα: συμβουλές καλλιέργειας
ανάρτηση από econews.gr
Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία
Η μελιτζάνα είναι λαχανικό του καλοκαιριού! Αν θέλετε να την καλλιεργήσετε μόνοι σας, τότε ίσα που προλαβαίνετε να φυτέψετε μικρά φυτάρια που θα αγοράσετε από κάποιο φυτώριο της γειτονιάς. Ο Ιούνιος είναι η τελεύταια ευκαιρία. Διαλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος και φροντίστε να μην ξεχνάτε το τακτικό της πότισμα!
Αυτοί πάλι που ζουν σε πεδινές και ζεστές περιοχές και προνόησαν να φυτέψουν τις μελιτζανούλες τους πρώιμα, θα έχουν την ευκαιρία να συγκομίσουν τους πρώτους καρπούς μέσα στον Ιούνιο. Ο καρπός που καταναλώνουμε είναι στην πραγματικότητα ο άγουρος καρπός. Όσο ο καρπός ωριμάζει. χάνει τη σφριγυλότητά του, μαλακώνει και τα σπόριά του διογκώνονται και σκληραίνουν. Μαζέψτε λοιπόν τον καρπό όταν έχει πάρει χρώμα και δίχνει ακόμα γυαλιστερός και σφιχτός!
Κόβετε τη μελιτζάνα μαζί με ένα κομμάτι του μίσχου, σε ώρες που επικρατεί δροσιά. Μην την αποθηκεύετε στο ψυγείο. Προτιμήστε ένα σκιερό και δροσερό μέρος.
Πηγή livingreen.gr
econews
Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία
Η μελιτζάνα είναι λαχανικό του καλοκαιριού! Αν θέλετε να την καλλιεργήσετε μόνοι σας, τότε ίσα που προλαβαίνετε να φυτέψετε μικρά φυτάρια που θα αγοράσετε από κάποιο φυτώριο της γειτονιάς. Ο Ιούνιος είναι η τελεύταια ευκαιρία. Διαλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος και φροντίστε να μην ξεχνάτε το τακτικό της πότισμα!
Αυτοί πάλι που ζουν σε πεδινές και ζεστές περιοχές και προνόησαν να φυτέψουν τις μελιτζανούλες τους πρώιμα, θα έχουν την ευκαιρία να συγκομίσουν τους πρώτους καρπούς μέσα στον Ιούνιο. Ο καρπός που καταναλώνουμε είναι στην πραγματικότητα ο άγουρος καρπός. Όσο ο καρπός ωριμάζει. χάνει τη σφριγυλότητά του, μαλακώνει και τα σπόριά του διογκώνονται και σκληραίνουν. Μαζέψτε λοιπόν τον καρπό όταν έχει πάρει χρώμα και δίχνει ακόμα γυαλιστερός και σφιχτός!
Κόβετε τη μελιτζάνα μαζί με ένα κομμάτι του μίσχου, σε ώρες που επικρατεί δροσιά. Μην την αποθηκεύετε στο ψυγείο. Προτιμήστε ένα σκιερό και δροσερό μέρος.
Πηγή livingreen.gr
econews
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου