Οικολογικός Κήπος



οικολογικός-κήπος


Τι είναι ο οικολογικός κήπος;

Ο οικολογικός κήπος είναι το μικρό οικοσύστημα του κήπου ή της αυλής που επιδιώκει να μιμηθεί τα φυσικά οικοσυστήματα χωρίς να χάνει την καλλωπιστική του αξία.

Περιλαμβάνει όπως κάθε κήπος μεγάλη ποικιλία φυτικών αλλά και ζωικών οργανισμών που συμβιώνουν αρμονικά, φέρνοντας την φύση πιο κοντά στον σύγχρονο άνθρωπο. Ο οικολογικός κήπος στηρίζεται στη χρήση των ιθαγενών φυτοκοινωνιών αλλά και των φυτών που έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες της περιοχής και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ανθρώπου. Με την επιλογή τέτοιων φυτών η διαχείριση του κήπου είναι σαφώς πιο εύκολη και λιγότερο δαπανηρή, τόσο οικονομικά όσο και από την άποψη του χρόνου και των φυσικών πόρων. Τα φυτά είναι ανθεκτικά στα καιρικά φαινόμενα της περιοχής, απαιτούν λιγότερες ποσότητες νερού ενώ και τα ζιζάνια είναι λιγότερα αφού δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό.
khpos-paidi

Η οικολογία στον κήπο έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά καθώς μέσα από την ενασχόληση και το παιχνίδι εξοικειώνονται με τη φύση, αποκτούν οικολογική συνείδηση, ασκούν το σώμα και το πνεύμα τους. Σε αρκετές χώρες οι οικολογικοί κήποι εντάσσονται στα σχολικά συγκροτήματα και αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι στόχοι του οικολογικού κήπου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία