Δισέντρα – γνωστή ως Ματωμένη Καρδιά!


Η δισέντρα αποτελείται από 150 περίπου ποικιλίες, των οποίων η πιο διαδεδομένη κατάγεται από ένα κινέζικο νησί. Ακόμα ποικιλίες έχουν βρεθεί στην Β. Αμερική, στην Δ. Ασία και στα Ιμαλάια. Είναι πολυετές φυτό και μπορεί να ευδοκιμήσει σε πολλούς κήπους. Το άνθος της είναι σχήματος καρδιάς από το οποίο εξέχουν δύο κεντριά, γι’ αυτό και ονομάζεται ματωμένη καρδιά, ενώ το χρώμα του είναι ροζ, κόκκινο και λευκό. Η εποχή ανθοφορίας της δισέντρας είναι από Μάρτιο με Μάιο έως και αρχές φθινοπώρου.
Ιδανικές συνθήκες ανάπτυξηςΗ δισέντρα χρειάζεται σκιερές τοποθεσίες για να αναπτυχθεί σωστά καθώς και πολύ μεγάλη υγρασία. Επομένως η ιδανικότερη τοποθεσία για την φύτευση της είναι σκιερές γωνίες στον κήπο σας. Το φυτό πρέπει να ποτίζεται αρκετά έτσι ώστε να διατηρείται το φύλλωμα του ζωηρό και υγιές. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ξηρασία και ανομβρία, το φυτό καταστρέφεται αφού ξεραίνονται τα φύλλα του και πέφτουν. Το πιο κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη του είναι αυτό που διατηρεί την υγρασία του και είναι πλούσιο σε οργανικά στοιχεία.
ΛίπανσηΓια να διατηρήσετε το φυτό υγιές χρειάζεται η κατάλληλη λίπανση. Προτεινόμενο λίπασμα για το σκοπό αυτό είναι το «SUPER 2» της εταιρείας ΒΙΟΦΥΤ, που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα μεγάλα super markets της περιοχής σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίπανση του φυτού σας από τις αρχές του επόμενου μήνα έτσι ώστε να έχουν ανέβει λίγο οι θερμοκρασίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία