ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ: Φτιάχνω τυρί φέτα και μυζήθρα: Μέρος 1ο για την παρασκευή φέτας Αφού αγοράσουμε η βρούμε γάλα από κάποιον γνωστό κατά προτίμηση πρόβειο ή γιδίσιο είμαστε έτοιμοι να αρχίσ...
Αγριοπασχαλιά Βιότοπος – περιγραφή: Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Melia Azedarach ( Μελία η Αζεδαράχειος). Συνώνυμο της είναι το Arbor fraxinifolio. Η ονομασία Μελία δεν ανταποκρίνεται προς την πραγματικότητα γιατί έτσι ονομάζουμε άλλο δέντρο (Φράξινος) που φύεται στα δάση της χώρας μας. Στην πραγματικότητα ονομάζεται ψευδομελία και περιλαμβάνει 5 είδη. Στη χώρα μας το συναντούμε με τις ονομασίες Πασχαλιά (σε όλη την Ελλάδα σχεδόν την αποκαλούν έτσι γιατί ανθίζει τον Απρίλιο μαζί με την Πασχαλιά και τα άνθη τους μοιάζουν), Σολωμό (Νάξο), Μοσχοκαρφιά, Μελιά, Αγριοπασχαλιά, Λίλας των Ινδιών, Φράξος. Στην Κύπρο την ονομάζουν και Λουλουδιά ή Μαυρομάτα. Ανήκει στην οικογένεια των Ιπποκαστανεωδών ή των Μελιωδών. Είναι δέντρο ιθαγενές σε Ινδίες, Αυστραλία και Β. Αμερική. Έχει εισαχθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα όπου έχει εγ...
Χώρος εύρεσης: Εθνικός Κήπος Ο ρούσκος είναι ένα φυτό που φυτρώνει πολύ εύκολα στη Μεσόγειο και είναι πράσινο όλο το χρόνο. Βγάζει μικρά στρογγυλά κόκκινα λουλούδια επάνω στα φύλλα.
Το 2010 είναι η πρώτη φορά που προσπάθησα να φτιάξω το δικό μου κρασί. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την εμπειρία μου. Να σας πω τι έκανα σωστά και τι λάθος . Από 130 λίτρα μούστο που πήρα από τα αμπέλια στο κτήμα, πέταξα τα 70 στα μισά της οινοποίησης, τα 30 έγιναν ξύδι και μόνο τα 30 έγιναν κρασί. Πριν ξεκινήσω τις προσπάθειες προσπάθησα να ενημερωθώ μέσω του Internet. Διάβασα όσα άρθρα έβρισκα σχετικά με το πως να φτιάξεις κρασί. Στη θεωρία όλα ήταν απλά. Τα βήματα σαφή. Η επιτυχία εγγυημένη. Άλλο όμως η θεωρία και άλλο η πράξη. " Αυτό που κατάλαβα από αυτή την πρώτη εμπειρία μου είναι ότι ο κάθε μούστος είναι μοναδικός και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μοναδικός. Στο Internet θα βρείτε πολύ καλά άρθρα για το πως να φτιάξετε το δικό σας κρασί. Τα βήματα είναι σχεδόν τα ίδια. Αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία, το κρασί ή το ξύδι, είναι το πότε κάνουμε το κάθε βήμα. Οι χρόνοι είναι διαφορετικοί κι εξαρτώνται από τις ιδιότητες του μούστο...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου