Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Jardins de Villandry – c’est magnifique!

 

Ένα είδος κήπων είναι ο γεωμετρικός ή αυστηρός κήπος. Όταν λέμε αυστηρός δε σημαίνει ότι σε βάζει να γράψεις τιμωρία ή σου φωνάζει να κάνεις ησυχία. Είναι αυτός ο κήπος που τα φυτά του είναι τακτοποιημένα σε γραμμές, συστάδες, που σχηματίζουν γεωμετρικά σχήματα. Σε πλήρη τάξη και οργάνωση. Φοβάσαι να βήξεις μην κουνηθεί κάνα πέταλο και χαλάσει η ομοιομορφία. Αν τα δεις από ψηλά, φτιάχνουν εντυπωσιακά μοτίβα που τα κοιτάζεις με το στόμα ανοιχτό. Ααααααα!
Ένας τέτοιος κήπος είναι ο κήπος του Villandry. Και επειδή έχουμε τελειώσει και το Γαλλικό Κολλέγιο Τούμπας είναι οι Jardins de Villandry. Πολύ ντελικάτοι, πλούσιοι σε φυτά, χρώματα και αρώματα, οι κήποι αυτοί φροντίζονται από ένα κάρο καλλιτέχνες – κηπουρούς που φυτεύουν, κουρεύουν και σκαλίζουν καθημερινά. Κοίτα με πόση προσοχή κουρεύει την μπορντουρίτσα. Για να μην φύγει στραβά το ψαλίδι ακολουθεί το νήμα.
Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς τους κήπους αυτούς, γιατί θα περάσεις χάρμα και θα βγάλεις και μπόλικες φωτογραφίες να δείχνεις στα εγγόνια σου στο μέλλον κρατώντας στο ένα χέρι μία μαγκούρα.. Είναι, λέει, κοντά στην πόλη Tours στη Γαλλία.Read more: http://www.stonkipo.gr/2012/08/jardins-villandry/#ixzz2EvDrFRyc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου