Μιά καταπράσινη πόλη στο κέντρο της Ευρώπης





7 φωτογραφίες

Περπατώντας στους δρόμους του νιώθεις, ότι είσαι μέσα σε ένα πελώριο πάρκο. Τα κτίρια είναι περικυκλωμένα από πρασιές με ψηλά δέντρα, θάμνους και λουλούδια.
Αν πας την άνοιξη, αντικρίζεις πυκνές πράσινες φυλλωσιές και πολύχρωμα λουλούδια. Οι δενδροστοιχίες σου κάνουν σκιά για να δροσίζεσαι το καλοκαίρι. Όλοι οι χώροι είναι ελεύθεροι, από κάθε λογής μηχανοκίνητο μέσο, καθώς όλοι οι κάτοικοι μετακινούνται με ποδήλατα.
Έτσι, τα μικρά παιδιά μπορούν άφοβα να παίζουν παντού! Τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν μπαλκόνια μεγάλα και ευρύχωρα, τα οποία οι ένοικοι έχουν γεμίσει, με λογιών λογιών φυτά. Από μακριά βλέπεις τις προσόψεις των σπιτιών πράσινες, με φουντωτούς θάμνους. Οι κάτοικοι στα ισόγεια διαμερίσματα εκμεταλλεύονται τον προαύλιο χώρο και στήνουν τραπεζάκια, ομπρελίτσες και εκμεταλλεύονται τον ελεύθερο χώρο για να φτιάξουν λαχανόκηπους με λάχανα, μαρούλια και ντομάτες.
Πολύ ωραίες ιδέες που δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις εφαρμόσουμε και εμείς στο μπαλκόνι μας, την πρασιά της πολυκατοικίας, την αυλή του σπιτιού μας.
Αιμιλία Ροδοπούλου
MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος
Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία