KAKAO

ANARTHSH: ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ MEGA
Η τροφή των θεών: Κακάο



Η τροφή των θεών ονομάζεται theobroma cacao
Το Κακαόδεντρο είναι αειθαλές τροπικό δασικό δέντρο, ιθαγενές τών ανατολικών ισημερινών περιοχών των Άνδεων. Το ύψος του κακαόδεντρου κυμαίνεται από 6(συνήθως) έως και 12 μέτρα.
Τα φύλλα του είναι απλά δερματώδη, επιμήκη και φθάνουν τα 30 εκατοστόμετρα. Τα άνθη του εμφανίζονται στον κορμό και στα κλαδιά.
Είναι άοσμα και έχουν άσπρο, ροζ, κίτρινο ή λαμπρό κόκκινο χρώμα. Οι καρποί είναι μεγάλοι, ωοειδείς, κιτρινοκάστανοι εως μωβ και ωριμάζουν σε 4-6 μήνες.
To cacao ως τροφή και ως φάρμακο
Η σοκολάτα θεωρείται «ενοχική απόλαυση» για πολλούς, όμως η πραγματικότητα, είναι ότι φτιάχνεται από το φρούτο του κακάο, που ο καρπός του, στην αγνή, ωμή, ακατέργαστη μορφή του, είναι ο βασιλιάς των φυτών στη διατροφή και θεωρείται υπερτροφή (superfood).
Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει πολλά απαραίτητα ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που οι υπόλοιπες τροφές δεν περιέχουν!
Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο ακατέργαστο κακάο, βοηθούν στην καλή λειτουργία του σώματος και την ευστροφία του εγκεφάλου. Δίνουν ενέργεια και δημιουργικότητα για περισσότερη εργασία, αθλήματα και διασκέδαση, αυξάνοντας την έκκριση σεροτονίνης (εγκεφαλική ορμόνη που μας κάνει χαρούμενους!) και τέλος, επιστήμονες απέδειξαν ότι είναι ένα από τα δυνατότερα αφροδισιακά στον πλανήτη...!
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η σοκολάτα έχει κατακτήσει τον κόσμο! Οι άνθρωποι αναγνωρίζουμε τον βασιλιά των φυτών, ακόμα και μετά από υπερβολική νόθευση (ελάχιστο ποσοστό κατεργασμένης σοκολάτας, ψημένης, ψεκασμένης, με την προσθήκη κατεργασμένης ζάχαρης, γάλακτος, τεχνιτών χρωμάτων και γεύσεων και πολλών-πολλών άλλων χημικών ουσιών...).
Η ωμή σοκολάτα λοιπόν σε οποιαδήποτε μορφή της (καρπός, τρίμμα, σκόνη, μπάρα) μετά από έρευνες επιστημόνων αλλά και παραδοσιακά, θεωρείται όχι μόνο καλό να καταναλώνεται, αλλά μακράν, η καλύτερη τροφή του πλανήτη!
Πηγές: troofoodliberation.com, el.wikipedia.org/wiki, diytv.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία