Πωλούνται λουλούδια στο e-bay για εκατοντάδες ευρώ

A A

Βαθμολογία Συγγραφέα
1 2 3 4 5
Βαθμολογία (7/10)
«Σερφάροντας» στην ιστοσελίδα δημοπρασιών ebay μπορεί κανείς να εντοπίσει κατά καιρούς ό,τι περνάει από το μυαλό του: από σπίτια και αυτοκίνητα μέχρι... τρίχες από τα μαλλιά αστέρων του Χόλιγουντ.
Γιατί όμως κάποιος να βγάζει σε δημοπρασία... λουλούδια; Σύμφωνα με τον Telegraph της Βρετανίας, το λεπτεπίλεπτο λουλούδι γάλανθος που βρίσκεται στα δάση της χώρας αυτήν την εποχή,απαντάται και στη γνωστή ιστοσελίδα, όπου μάλιστα κάποιος επιτήδειος κατόρθωσε να πουλήσει ένα προς 425 ευρώ!
Το φαινόμενο έχει αρχίσει να απασχολεί και τις αρχές, με το Εθνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς να τοποθετεί «ταυτότητες» στα άνθη των δασών που βρίσκονται υπό την επίβλεψή του.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στη Σκοτία: σύμφωνα με την εφημερίδα, δραστηριοποιούνται συμμορίες, τα μέλη των οποίων έχουν επιστρατεύσει μέχρι και εκσκαφείς για να απομακρύνουν όσους περισσότερους γάλανθους μπορούν και να τους πουλήσουν στις υπαίθριες αγορές της Βρετανίας ή να τους στείλουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία, όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.
Οι τιμές ξεκινούν από τα 18 ευρώ και μπορούν να φθάσουν ακόμη και τα 85 για κάθε λουλούδι!
Το σπανιότερο είδος είναι το Galanthus plicatus "E. A. Bowles" με έξι ολόλευκα πέταλα ίδιου μεγέθους, στα οποία οφείλει και τη σπανιότητά του, αφού τα περισσότερα είδη γάλανθου έχουν τρία εξωτερικά πέταλα και τρία μικρότερα, εσωτερικά πέταλα με πράσινες πινελιές. Ένα τέτοιο άνθος,που θεωρείται εξίσου σπάνιο με τα τετράφυλλα τριφύλλια, πωλήθηκε στο ebay προς εκατοντάδες ευρώ.
της Μελίνας Παπανδρέου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία