Συμβουλές και Εργασίες Μαρτίου

Μεταφυτέψτε τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Φορέστε τα γάντια σας, πάρτε το φτυαράκι σας και δώστε περισσότερο χώρο σε όσα φυτά νομίζετε ότι τον χρειάζονται για να αναπτυχθεί περισσότερο το ριζικό τους σύστημα, ο βλαστός και το φήυυλλωμα τους. Επιλέξτε μια γλάστρα κατά ένα ή δύο μεγέθη μεγαλύτερη και προμηθευτείτε χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, λίπασμα, περλίτη και χαλίκια. Μην ξεχνάτε ότι τα ήδη ανθισμένα φυτά δεν μεταφυτεύονται τώρα, αλλά στο τέλος της ανθοφορίας τους.

Κλαδέψτε εξοπλιστείτε με το κατάλληλο εργαλείο, όπως είναι ένα κλαδευτήρι για τα φυτά της βεράντας ή του κήπου, ένα πριόνι, αν πρόκειται για οπωροφόρα ή καλλωπιστικά δέντρα, και ένα ψαλίδι, αν θέλετε να περιποιηθείτε τον πράσινο φράχτη και να σμιλέψετε το σχήμα του. στη συνέχεια φορέστε τα γάντια σας και ξεκινήστε. Ελέξτε τα φυτά σας αν εουν υποστεί κάποια ζημιά από την παγωνιά του χειμώνα καικλαδέψτε οτιδήποτε σας δίνει την αίσθηση του "καμμένου".
Αφαιρέστε κάθε ξερό ή σπαμένο βλαστάρι, καθώς και τα σπασμένα κλαδιά. Κλαδέψτε τα φυτά που έχουν μεγαλώσει άνισα και τις πρασινάδες πριν από το στάδιο της νέας του ανάπτυξης, καθώς και τα φυτά καλοκαιρινής ανθοφορίας, όπως είναι η μπουκαμβίλια, η τριανταφυλλιά, το αγιόκλημα, το γιασεμί κ.λ.π.

Φυτέψτε βολβούς καλοκαιρινής και ανοιξιάτικης ανθοφορίας όπως οι ντάλιες, οι γλαδιόλες κ.α  Αν πρόκειται για φυτά που παίρνουν ύψος, καλό είναι να τοποθετήσετε τα στηρίγματα που πιθανόν να χρειαστούν τώρα, για να μην τραυματίσετε τις ρίζες τους αργότερα.

Ελέγχετε τακτικά για διάφορες ασθένειες, οι οποίες ειδικά αυτή την εποχή μπορεί ν προσβάλουν τα φυτά σας, αλλάκαι διάφορα έντομα που θα αρχίσουν σύντομα να τα επισκέπτονται.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία