Κρήτη: Σηροτροφική Περίοδος 2012 – Εκτροφή μεταξοσκώληκα







Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ενόψη της νέας σηροτροφικής περιόδου 2012 οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ασχοληθούν με την εκτροφή μετακοσκώληκα μπορούν να εφοδιαστούν με ενημερωτικό υλικό από την υπηρεσία μας, για τον αριθμό των κουτιών μεταξόσπορου που επιθυμούν να εκθρέψουν και την λίστα των εισαγωγέων μεταξόσπορου από τους οποίους θα αγοράσουν τα κουτιά.
 Η προσθεσμία τελευταίας παραγγελίας κουτιών είναι 15-20 Μαρτίου και παράδοσή τους στους ενδιαφερόμενους στις 15-20 Απριλίου. Το κόστος ανά κουτί είναι 8-10 €. Δικαιούχοι της επιδότησης (133,26 € ανά κουτί) είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθόσον πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους στο ΟΣΔΕ.
Οι μεταξοσκώληκες διανέμονται σε μορφή αυγών, εντός κουτιών που περιέχουν περί τα 20.000 αυγά. Για να πάρει κάποιος την προβλεπόμενη ενίσχυση (133,26 € ανά κουτί) πρέπει από κάθε κουτί να έχει παραχθεί ποσότητα τουλάχιστον 20 κιλών χλωρών κουκουλιών, τα οποία να είναι σε καλή κατάσταση για αναπήνιση. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, ότι για την ολοκλήρωση της εκτροφής, για κάθε κουτί απαιτείται συνολικά ποσότητα 500 κιλών αποκλειστικά φύλλων μουριάς, κατά προτίμηση αρσενικής μουριάς, δηλαδή δέντρων μουριάς που δεν κάνουν καρπούς, ενώ ενθαρρύνεται να δημιουργήσετε μία φυτεία μουριάς που θα έχει τριπλή δράση (διατροφή μεταξοσκώληκα, αιγοπροβάτων και καυσόξυλα) (παρέχεται φυλλάδιο με τεχνικές πληροφορίες φύτευσηςδένδρων μουριάς). Δεδομένου ότι από 1 στρέμμα μουριές μπορούν να παραχθούν περί τους 2-3 τόννους φύλλα, με την ποσότητα φύλλων που θα παραχθούν από 1 στρέμμα μουριές, μπορούν να εκτραφούν γύρω στα 4-5 κουτιά.
Συνημμένο αρχείο: Πατήστε εδώ
agrigate.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία