Κήπος Zen




Ο κήπος Zen στο Ρυοαν-ρυοαν-ιη
Α Κήπος Zen, α Ιαπωνικά τύπος Karesansui $λ* κήπος βράχου, είναι εσωκλειόμενος ένας ρηχός sandbox περιορισμός άμμος, αμμοχάλικο, βράχοι, και περιστασιακά χλόη ή άλλα φυσικά στοιχεία. Χρησιμοποιούνται κοντά Ιαπωνικά Zen μοναχοί περισυλλογή.


Ναός Ρυοαν-ρυοαν-ιη

Ο κήπος βράχου προστέθηκε για να παρέχει μια θέση για τους μοναχούς στο meditate και λέγεται συχνά για να έχει μια ηρεμώντας επίδραση.

Σχεδιάγραμμα

Ένας μικρός φορητός κήπος Zen
Έχουν υπάρξει πολλές προσπάθειες να εξηγηθεί το σχεδιάγραμμα του κήπου Zen. Μερικοί από αυτούς είναι:
  • το αμμοχάλικο αντιπροσωπεύει τον ωκεανό και οι βράχοι αντιπροσωπεύουν νησιά από την Ιαπωνία
  • οι βράχοι αντιπροσωπεύουν μια μητέρα τίγρη με cubs της, κολύμβηση σε έναν δράκο
  • το μέρος μορφής βράχων kanji για καρδιά ή μυαλό

Είναι αμφισβητήσιμο ότι α Zen ο κύριος θα συμφωνούσε (ή να διαφωνήσει πράγματι) με αυτές τις αξιώσεις, εντούτοις. Δείτε Ry?anji για μια μαθηματική ανάλυση ενός κήπου βράχου.
Μια πρόσφατη πρόταση από τους ερευνητές Θ*Γερτ βαν Tonder Πανεπιστήμιο του Κιότο και Michael J. Λυών Ευφυή εργαστήρια ρομποτικής και επικοινωνίας ATR είναι ότι οι βράχοι διαμορφώνουν subliminal εικόνα του α δέντρο. Αυτή η εικόνα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή συνειδητά κατά την εξέταση τους οι ερευνητές απαιτούν υποσυνείδητος το μυαλό είναι σε θέση να δει μια λεπτή ένωση μεταξύ των βράχων. Θεωρούν ότι αυτό είναι αρμόδιο για την ηρεμώντας επίδραση του κήπου.

Συντήρηση ως πειθαρχία

Η εκκαθάριση των αμμοχάλικων είναι μια εμπειρία που συνδέεται πολύ με τη φιλοσοφία Zen, όντας ο λόγος αρχής για έναν τέτοιο κήπο. Αυτό είναι διευκρινισμένο στις εξαρτήσεις "εκτελεστικών κήπων Zen" που πωλούνται, παρόμοιος με αυτόν που παρουσιάζεται ανωτέρω, ποιος σε ένας δεν αναμένει να κάνει και να κρατήσει έναν τέλειο κήπο ως στατικό αντικείμενο, αλλά μάλλον για να δοκιμάσει τις διαδικασίες του σχεδίου και της συντήρησης. Όταν η εκκαθάριση γίνεται σε έναν πλήρη κήπο κλίμακας, κάποιος μπορεί μόνο να προχωρήσει όπου κάποιος δεν έχει μαζεψει με τη τσουγκράνα ακόμα, και έτσι αυτό δεν μπορεί να γίνει απερίσκεπτα, ακόμα να κάνει το καλά (και για να κερδίσει των περισσότερων από το) απαιτεί κανένα μυαλό κατάσταση του μυαλού, και koan εγγενής σε σύγκρουση αυτή η πηγαίνει στον πυρήνα Zen.

Προσαρμογές στο σχέδιο τοπίων

Οι έννοιες του σχεδίου κήπων Zen έχουν προσαρμοστεί στη δημιουργία ενός πιό φυσιοκρατικού φυτευμένου τοπίου. Αυτό μπορεί να δει στην εικόνα κατωτέρω, ένας μικρός κήπος zen που είναι ένα μέρος του ιαπωνικού κήπου τσαγιού του Σαν Φρανσίσκο Χρυσό πάρκο πυλών. Βλέπουνε κατά αυτήν την άποψη διάφοροι μεγάλοι λίθοι στο αριστερό στην ακτή του κρεβατιού χαλικιών που εσωκλείεται από τους οριοθετώντας θάμνους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία