ΣΠΟΡΟΙ ΦΑΓΩΣΙΜΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



Σπόροι φαγώσιμων μανιταριών σε κουτί 
Οι σπόροι φαγώσιμων μανιταριών είναι μια πρόκληση για τους ερασιτέχνες κηπουρούς αλλά και γι' αυτούς που θέλουν φρέσκα μανιτάρια στην κουζίνα τους. Τα φαγώσιμα μανιτάρια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, αφού περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα σε περιορισμένο χώρο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η συγκεκριμένη συλλογή περιλαμβάνει διαφορετικές ποικιλίες μανιταριών για ακόμα περισσότερες επιλογές στις μαγειρικές συνταγές σας.
Σπόροι ήμερων μανιταριών ανώτερης ποιότητας, συσκευασίας προελεύσεως Ιταλίας. Κάθε συσκευασία περιέχει 100 γραμμάρια ξηρό μυκήλιο (σπόρους μανιταριών εμποτισμένους σε σπόρους σιταριού). Συνοδεύονται από φωτογραφία. Είναι διαθέσιμοι όλο το χρόνο, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά στο 23310 60629 ή με e-mail στο sales@valentine.gr. Η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας ανάλογα με την επιλογή σας. Η παράδοση γίνεται με courier στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε εντός μίας εβδομάδας ανάλογα με τη σειρά προτεραιότητας της παραγγελίας σας. Δεν υπάρχει περιορισμός ποσότητας. Για παραγγελίες μεγαλύτερες των 80 € τα μεταφορικά έξοδα είναι δωρεάν.


PRATAIOLO
(Agaricus Orensis)
PIOPPINO
(Pholiota Aegerita)
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 100 gr ΤΙΜΗ: 15,00€ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 100 gr ΤΙΜΗ: 15,00€
CHIODINO
(Armillaria Mellea)
ORECCHIETTA
(Pleurotus Ostreatus)
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 100 gr ΤΙΜΗ: 15,00€ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 100 gr ΤΙΜΗ: 15,00€

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΗΡΟ ΜΥΚΗΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΤΕ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


1. Για καλλιέργεια σε μεγάλο χώρο (π.χ. αποθήκη) και για μεγαλύτερες ποσότητες

Βυθίστε σε νερό μία ακέραιη μπάλα άχυρου που είναι ακόμη δεμένη (Kg. 15 περίπου) χρησιμοποιώντας μία λεκάνη ή έναν πλαστικό σάκο.
Αφήστε την βυθισμένη για 24 ώρες και στη συνέχεια αφήστε την να στραγγίσει για 4-5 ώρες.
Με ένα μυτερό πάσσαλο κάντε τρύπες στη μπάλα σε τακτά διαστήματα με απόσταση 10 cm και με διαφορετικό βάθος. Τοποθετήστε σε κάθε τρύπα 5-6 γραμμάρια μυκηλίου.
Ξανακλείστε τη μπάλα σε έναν πλαστικό σάκο και τοποθετήστε την σε περιβάλλον με θερμοκρασία 18-20 βαθμούς μέχρι να απλωθεί στη μάζα η δημιουργία ενός λευκού μυκητιακού σχηματισμού (περίπου 6-7 εβδομάδες).
Στο σημείο αυτό ανοίξτε το σάκο και τοποθετήστε τον σε ένα υγρό και σκιερό περιβάλλον με επαρκή φωτισμό ώστε να είναι εφικτή η καρποφορία που θα είναι παρατεταμένη και άφθονη.

2. Για καλλιέργεια σε περιορισμένο χώρο μέσα στο σπίτι (π.χ μπάνιο) και για μικρότερες ποσότητες.
Σε μια λεκάνη η πλαστική μπανιέρα, τοποθετούμε τύρφη ή κομπόστ, με τρόπο ώστε το κέντρο της να είναι ανασηκωμένο. (κατασκευάζουμε δηλαδή ένα σαμάρι).
Σε τακτά διαστήματα με απόσταση 10 cm και με διαφορετικό βάθος, τρυπούμε την επιφάνεια και τοποθετούμε σε κάθε τρύπα 5 – 6 γραμμάρια μυκηλίου.
Σκεπάζουμε την κατασκευή με ένα νάιλον η πλαστικό σάκο. Στην εσωτερική επιφάνεια του νάιλον, μετά από λίγο θα δημιουργηθούν σταγόνες νερού.
Φροντίζουμε να βρίσκεται σε θερμοκρασία 18 – 20 βαθμούς, και όταν οι σταγόνες του νάιλον στεγνώνουν, ποτίζουμε για να διατηρούμε την υγρασία στο 75% περίπου, μέχρι να απλωθεί στη μάζα ένας λευκός μυκητιακός σχηματισμός (περίπου 6 – 7 εβδομάδες).
Στο σημείο αυτό ανοίξτε το σάκο και τοποθετήστε τον σε ένα υγρό και σκιερό περιβάλλον με επαρκή φωτισμό ώστε να είναι εφικτή η καρποφορία που θα είναι παρατεταμένη και άφθονη.
Πρακτικές συμβουλές:

Το πιο οικονομικό υπόστρωμα για την καλλιέργεια είναι η μπάλα από άχυρο είτε η μπάλα τύρφης. Μπορείτε βεβαίως να χρησιμοποιήσετε και τυποποιημένο υπόστρωμα καλλιέργειας μανιταριών ή κομπόστ.
Μετά το τέλος της καλλιέργειας μην πετάτε το υπόστρωμα. Αν έχετε κήπο μπορείτε να το ρίξετε σε μια γωνιά στον κήπο σας και είναι πιθανό μετά από κάποιο καιρό να αποκτήσετε φαγώσιμα μανιτάρια και στον κήπο σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία