Eco-gadgets -OIKO ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ







Με τη δύναμη του ήλιου

Tου ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

1. Του αρέσει η ηλιοθεραπεία
Το κινητό τηλέφωνο Puma Phone απευθύνεται στους καταναλωτές με οικολογική συνείδηση, αφού το πίσω τμήμα του καλύπτεται από φωτοβολταϊκό συλλέκτη. Σύμφωνα με την εταιρεία Sagem, 1 ώρα έκθεσης στον ήλιο εξασφαλίζει 17 λεπτά ομιλίας ή 2 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής. Ιδανικό για τους λάτρεις της ποδηλασίας, συνοδεύεται από εφαρμογές που υπολογίζουν τη διανυόμενη απόσταση και τη μέση ταχύτητα. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής ανάλυσης 240x320 pixel, κάμερα 3,2 megapixel, δέκτη GPS, ενώ χρησιμοποιείται και σαν πυξίδα.
Τιμή: 129 €
Διάθεση: καταστήματα Γερμανός
2. Βάζει τέλος στη σπατάλη νερού
Καθώς ένα μεγάλο μέρος της οικιακής κατανάλωσης νερού αφορά τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται στην τουαλέτα, αυτός ο διακόπτης μειώνει την άσκοπη δαπάνη. Ο διακόπτης τοποθετείται πολύ απλά στο καζανάκι. Λειτουργεί όταν πατάμε το καζανάκι και απενεργοποιείται εύκολα, ενώ εφαρμόζει σε όλα τα μοντέλα, με εξαίρεση τα πολύ παλιού τύπου με τρόμπα. Oπως υπολογίζεται, σε ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων εξοικονομεί έως και 30.000 λίτρα νερού το χρόνο, ποσοστό που φτάνει το 70%.
Τιμή: 3,90 €
Διάθεση: www.ecofamily.gr
3. Eπαναφορτίζεται με φυσικό φως
Η Logitech καινοτομεί στο χώρο των αξεσουάρ για υπολογιστές με το Wireless Keyboard K750, το πρώτο ασύρματο πληκτρολόγιο, που επαναφορτίζεται από τεχνητό και φυσικό φως. Σύμφωνα με τη Logitech, αν η εσωτερική του μπαταρία φορτιστεί πλήρως, το πληκτρολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρεις μήνες, ακόμη κι όταν βρίσκεται σε απόλυτο σκοτάδι. Το Wireless Solar Keyboard K750 διαθέτει πλήκτρα με ειδική σχεδίαση για άνετη χρήση και είναι εξοπλισμένο με έναν ιδιαίτερα μικρό δέκτη, με τον οποίο μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα έως και έξι διαφορετικές συσκευές της Logitech.
Τιμή: 83,30 €
Διάθεση: www.pc2shop.gr


4. Ανεμιστήρας χωρίς έλικες
Είναι γνωστό πως οι ανεμιστήρες ελαττώνουν αισθητά τη θερμοκρασία, καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα σε σχέση με το κλιματιστικό. Αν, ωστόσο, σας ενοχλεί ο θόρυβος ή φοβάστε μήπως το παιδί σας τραυματιστεί βάζοντας τα δάχτυλά του μέσα από το μεταλλικό πλέγμα που καλύπτει τις έλικες, η βρετανική εταιρεία Dyson έχει τη λύση: μια ολόκληρη γκάμα από ανεμιστήρες που λειτουργούν χωρίς φτερωτή, οι οποίοι διατίθενται τώρα και στην Ελλάδα.
Τα όμορφα στην εμφάνιση μοντέλα αξιοποιούν την τεχνολογία Air Multiplier, δημιουργώντας ένα ρεύμα αέρα στη βάση τους το οποίο επιταχύνεται καθώς εξέρχεται από μια στενή σχισμή στη στεφάνη των συσκευών. Ετσι, όχι μόνο εγγυώνται απόλυτα αθόρυβη και ασφαλή λειτουργία, αλλά ανακυκλώνουν έως και 50% μεγαλύτερη μάζα αέρα από τους συμβατικούς ανεμιστήρες. Κυκλοφορούν τρία μοντέλα: επιτραπέζιος, δαπέδου και με ορθοστάτη.
Τιμή: 299 € (ενδεικτική για το επιτραπέζιο μοντέλο).
Διάθεση: σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία