Περιβάλλον και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη


> Οι υπευθυνότητες της Janssen
Οι υπευθυνότητες της Janssen

Γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές

Ασθενείς και φροντιστές

Περιβάλλον και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μέτοχοι: Οικονομικά στοιχεία



Η Janssen λειτουργώντας υπεύθυνα προς την κοινωνία συνεργάζεται στην Ευρώπη με αρκετούς κορυφαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως οι: Charities Aid Foundation (UK), Foundation de France, the European Foundation Centre και πολλούς άλλους. Το 2004, η J&J προσέφερε συνολικά 450 εκατομμύρια ευρώ σε αυτούς και άλλους οργανισμούς.
Στο ερευνητικό κέντρο του Beerse στο Βέλγιο, η Janssen Pharmaceutica έχει το δικό της κέντρο καθαρισμού του νερού και έχει επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η Janssen Pharmaceutica επιδιώκει να επιτύχει την ισορροπία μεταξύ της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της οικονομικής επιτυχίας και την κοινωνικής ευθύνης. Το πρόγραμμα της “Next Generation Goals” αποτελείται από έργα που προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, νερού, πρώτων υλών και την μείωση των απορριμμάτων και να ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες παραγωγής που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
Κάθε χρόνο διοργανώνεται η «Εβδομάδα Ενέργειας» σε όλες τις εταιρείες Janssen. Ο στόχος αυτής της εβδομάδας είναι να ενημερώσει περισσότερο τους εργαζόμενους για τα μέτρα με τα οποία μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια στο σπίτι και στην εργασία.
Επίσης αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές το καλοκαίρι του 2007 η Janssen βοήθησε στην αποκατάσταση μέρους των ζημιών του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Τους πρώτους μήνες αμέσως μετά τις φωτιές, η πολιτεία επικεντρώθηκε στις πιο άμεσες ανάγκες ενώ από τον Φεβρουάριο ξεκίνησαν οι απαραίτητες μελέτες για την αναδάσωση των καμένων περιοχών.
Η εταιρεία μας στην Ελλάδα με την συνδρομή του CSR EUROPE (Ευρωπαϊκό γραφείο Johnson & Johnson Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), σε συνεργασία με την Johnson & Johnson Ελλάδος, με την πολιτεία, τα Δασαρχεία, τις Νομαρχίες, καθώς και με τη ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία ανέλαβε και τον συντονισμό όλου του έργου, βοηθήσαμε ουσιαστικά στην αναδάσωση του Πάρνωνα με φύτευση μαύρης Πεύκης.
Η περιοχή την οποία αναδασώσαμε αποτελούσε απειλούμενη περιοχή μεγάλης οικολογικής σημασίας και ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Το έργο υλοποιήθηκε από εξειδικευμένους επαγγελματίες υπό την επίβλεψη της PRAKSIS και τη συμμετοχή τοπικών δασικών υπηρεσιών, αγροτικών συνεταιρισμών κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία