Μικρές αλλαγές στο σπίτι που βοηθήσουν την ανανεωση μας .....




Αν το σπίτι σας, φαίνεται μουντό, στενάχωρο, ή παλιομοδίτικο, η ριζική αλλαγή είναι μια λύση. Αλλά είναι και η ακριβότερη και ίσως με το μεγαλύτερο ρίσκο. Σας προτείνουμε μια σειρά από διακοσμητικές επιλογές, που το αποτέλεσμα τους είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι περιμένατε.
1.Ριχτάρια
Οι καναπέδες στο σαλόνι και τα κρεβάτια στην κρεβατοκάμαρα, δίνουν το βασικό τόνο λόγω του όγκου τους. Αλλάξτε λοιπόν ριζικά το στυλ επιλέγοντας μεγάλα ριχτάρια που θα καλύψουν τελείως αυτά τα έπιπλα. Βρείτε διπλής όψης (μια μονοχρωματική και μια με σχέδια), οπότε με ένα γύρισμα θα αλλάζετε και πάλι το στυλ. Αποφύγετε τις έντονες πολυχρωμίες, τα λαμπερά σατινέ και τα τύπου patchwork. Επίσης αποφύγετε τα πολλά και υπερβολικά σε μέγεθος και χρώμα μαξιλάρια, πουφ κλπ.

2.Βάλτε χρώμα
Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά η εποχή του βαψίματος. Αν πιάνουν τα χέρια σας φρεσκάρετε το χρώμα, τουλάχιστον στο σαλόνι και στους διαδρόμους. Αν δεν θέλετε μεγάλη αναστάτωση, επιλέξτε ένα τοίχο και αλλάξτε το χρώμα του, ώστε να κάνει αντίθεση με τους υπόλοιπους. Αν διαλέξετε ένα σκούρο χρώμα, φροντίστε να φωτίζεται ο συγκεκριμένος τοίχος, ώστε να μην «μικρύνει» το χώρο σας.

3.Αποκαλύψτε τα έπιπλα
Αν έχετε καλοδουλεμένα έπιπλα, (τραπέζια κάθε μεγέθους, σεκρετέρ, μπουφέδες, σκρίνια κλπ), δείξτε τα! Μην τα σκεπάζετε με τεράστια τραπεζομάντιλα, τσεβρέδες, σεμέν και πολλά μικροαντικείμενα. Περιποιηθείτε τα, στείλτε τα για λουστράρισμα αν χρειάζονται (αλλάζοντας και το χρώμα τους ώστε να ταιριάξει περισσότερο με το χώρο) και αφήστε τα να λάμψουν με διακριτική διακόσμηση. Επίσης, αν έχετε όμορφα πατώματα αφήστε τα να φανούν και μην τα καλύπτετε από άκρη σε άκρη με χαλιά και μοκέτες. Ένα μικρό κλασσικό χαλάκι καλής ποιότητας είναι πολύ πιο κομψή επιλογή σε ένα ξύλινο πάτωμα, από ένα μεγάλο μοντέρνο.

4.Εξαφανίστε τα περιττά
Διώξτε ότι έχει παραφορτώσει το σπίτι σας εδώ και χρόνια. Μικροαντικείμενα, δώρα, φωτογραφίες, αναμνηστικά, μαξιλαράκια, τασάκια, βοηθητικά τραπεζάκια, θήκες περιοδικών, περιττές καλωδιώσεις, πολύπριζα που δεν χρησιμοποιούνται και ότι άλλο «στολίζει» το χώρο σας, άνευ λόγου. Και το σπίτι θα «ανοίξει» και λιγότερα πράγματα θα πρέπει να τακτοποιήσετε. 

5.Καθαρίστε!
Σίγουρα καθαρίζετε το σπίτι σας τακτικά, αλλά είναι το αποτέλεσμα τόσο καλό που να σας δίνει την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει; Δοκιμάστε για γρήγορο και εντυπωσιακό καθάρισμα των επίπλων και των πατωμάτων σας τα προϊόντα Swiffer. Θα δείτε π.χ. τα ανανεωμένα πανάκια καθαρισμού να συγκρατούν τώρα 75% περισσότερη σκόνη και χνούδια. Tην απόδοση και την ποιότητα των προϊόντων Swiffer την έχει αναγνωρίσει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κατασκευαστών Επίπλων (UEA), που τα συνιστά!

Σχόλια

  1. Kαλημέρα!
    Για τη συμβουλή Ν.2 μπορεί να βοηθήσει η σελίδα www.beelights.gr !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράγματι μπορεί να βοηθήσει! και σε εξωτερικό και σε εσωτερικό χώρο διακοσμητικά. www.beelights.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία