Μικρές αλλαγές στο σπίτι που βοηθήσουν το Περιβάλλον και την Τσέπη μας!!!


1. Αγοράστε λαμπτήρες φθορισμού για όλα το σπίτι. Η αγορά τους μπορεί να κοστίζει περισσότερο αλλά σε βάθος χρόνου καταναλώνουν το ¼ της ενέγειας από ένα συνηθισμένο λαμπτήρα πυρακτώσεως, ενώ διαρκούν 8-12 ώρες περισσότερο. Μόνο 10% από την ενέργεια που καταναλώνεται από ένα συνηθισμένο λαμπτήρα παράγει φως ενώ η υπόλοιπη ενέργεια απλώς ζεσταίνει τον βολβό. Σε ένα τυπικό σπίτι ένας συμπαγής λαμπτήρας φθορισμού μπορεί να σώσει  118 κιλά  CO2 ετησίως.
2. Τυλίξτε το θερμοσίφωνα σας με ένα μονωτικό περίβλημα. Μπορεί να σώσει 500 κιλά  CO2 ανά έτος για ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.
3. Χρησιμοποιήστε λιγότερο ζεστό νερό με την εγκατάσταση χαμηλής ροής κεφαλές στα ντους.  Προσφέρουν ένα αναζωογονητικό ντους και  σώζονται 300 κιλά CO2 ετησίως από την ηλεκτρική θέρμανση νερού.
4. Ελέγξτε το σπίτι σας για διαρροές αέρα. Για τα παράθυρα μπορείτε να χρησιμοποιήστε λάστιχα ενώ για τις πόρτες λάστιχα και ποδιές. Για οπές, ρωγμές ή σημεία ένωσης μεταξύ παραθύρων και τοίχων αλλά και για κενά στους τοίχους μπορείτε να χρησιμοποιήστε αφρό πολυουρεθάνη ή σιλικόνη στεγανοποίησης. Εφαρμόζοντας λάστιχα παραθύρων & πορτών, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 40% της ενέργειας για όλο το χρόνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία