Τα μυστικά... μακροζωίας των λουλουδιών.......


Διατηρήστε περισσότερο τα λουλούδια σας ακολουθώντας τις συμβουλές που σας προτείνουμε. Κάθε λουλούδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να κρατηθεί φρέσκο από τη στιγμή που βρίσκεται στο βάζο.

[ Τουλίπες ]


 Οι πανέμορφες τουλίπες διατηρούνται 8-10 ημέρες, χρειάζονται άφθονο νερό και δροσιά. Πριν τις βάλετε στο βάζο, κόψτε τους μίσχους κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε τες σε δροσερό νερό, σε ένα σημείο του σπιτιού μακριά από πηγές θερμότητας. Για να διατηρηθούν περισσότερο, ρίξτε ένα νόμισμα μέσα στο νερό.

[ Ορχιδέες]
Διατηρούνται μέχρι και 2 εβδομάδες, αρκεί να τις τοποθετήσετε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού. Πριν τις βάλετε στο βάζο, αφήστε τες για μερικές ώρες σε ένα δροσερό μέρος. Για να τις ανανεώσετε, μπορείτε να κόψετε το κάτω μέρος του μίσχου και να βουτήξετε τις άκρες σε βραστό νερό.

[ Μιγκέ ]
Διατηρούνται μέχρι 5 ημέρες και είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε αμέσως σε δροσερό νερό.

[ Ηλιοτρόπια ]
Διατηρούνται μέχρι 12 ημέρες στο βάζο. Για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους μπορείτε να προσθέσετε στο νερό λίγες σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

[ Ιριδες ]
Τοποθετήστε τες σε ψηλά βάζα γεμάτα έως τη μέση με δροσερό νερό, που θα αλλάζετε κάθε δύο μέρες.

[ Χρυσάνθεμα ]
Τα χρυσάνθεμα είναι ανθεκτικά και διατηρούνται πάνω από 2 εβδομάδες στο βάζο. Πριν τα τοποθετήσετε στο βάζο, κόψτε τις άκρες των μίσχων και αφαιρέστε τα φύλλα στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε τα σε ένα ευρύχωρο βάζο, ώστε να έχουν χώρο να αναπνέουν και φροντίστε να αλλάζετε τακτικά το νερό. Μπορείτε επίσης να τα ραντίζετε με νερό κάθε τόσο για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους.

[ Κρίνοι ]
Διατηρούνται μέχρι και 2 εβδομάδες, αρκεί να αφαιρέσετε τους κίτρινους στήμονες από τα ανοιγμένα λουλούδια. Για να κρατήσουν περισσότερο, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά λευκό ξίδι στο νερό.

[ Νάρκισσος ]
Διατηρούνται μέχρι 8 ημέρες με τη σωστή φροντίδα. Κόψτε λοξά τους μίσχους στην άκρη και αφήστε τους σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Μπορείτε να καθαρίσετε το βάζο με ένα μείγμα από λευκό ξίδι και αλάτι.

[ Γαρύφαλλα ]
Τα γαρίφαλα είναι ανθεκτικά και διατηρούνται για πολλές ημέρες. Για να παραμείνουν φρέσκα, κόψτε τους μίσχους ανάμεσα στους κόμπους και προσθέστε λίγη ζάχαρη και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στο νερό.

[ Μαργαρίτες ]
Ευαίσθητα αλλά ανθεκτικά λουλούδια, διατηρούνται φρέσκα αν κόψετε τους μίσχους μέχρι το πράσινο σημείο. Τοποθετήστε τες σε ένα ψηλό βάζο γεμάτο με νερό έως τη μέση.

[ Ανεμώνες ]
Αν τις φροντίσετε σωστά θα διατηρηθούν μέχρι και 8 ημέρες. Κόψτε λοξά τις άκρες των μίσχων και αφήστε τες στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν τις τοποθετήσετε στο βάζο με κρύο νερό. Φροντίστε να βρίσκονται σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού και ραντίστε τες με νερό κάθε μέρα.

[ Τριαντάφυλλα ]
Οταν αγοράσετε τριαντάφυλλα, αφήστε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού τα βάλετε στο βάζο.

Κόψτε λοξά τους μίσχους κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε το νερό να τρέξει πάνω στους κομμένους μίσχους για τρία λεπτά.

Μουσκέψτε την άκρη του κομμένου μίσχου σε αιθέριο έλαιο μέντας πριν βάλετε τα λουλούδια στο βάζο.

Προσθέστε στο νερό λίγο χυμό λεμονιού ή λίγο αλάτι.

Τοποθετήστε τα τριαντάφυλλα σε ένα ψηλό βάζο γεμάτο με νερό και αφήστε τα για 24 ώρες σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.

Τα τριαντάφυλλα προτιμούν το χλιαρό νερό, το οποίο θα αλλάζετε καθημερινά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία