Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί να βάλεις lucky bamboo μέσα στο σπίτι σου

By On Αύγουστος 14, 2018
Για κάποιο λόγο ένα από τα πρώτα φυτά που μπαίνει σε ένα σπίτι είναι το μπαμπού. Για την ακρίβεια το lucky bamboo, το οποίο είναι αυτό το κλασσικό πράσινο κλωνάρι, που συνήθως στο πάνω μέρος του μοιάζει και ελατήριο. Ο λόγος που οι περισσότεροι το προτιμούν είναι γιατί είναι ένα εύκολο και χωρίς απαιτήσεις φυτό. Απλά το βάζεις σε ένα βάζο με νερό και αυτό ζει και μεγαλώνει. Πόσο λάθος, δηλαδή, να πάνε τα πράγματα;
Στην ουσία το lucky bamboo δεν είναι ένα πραγματικό φυτό μπαμπού, είναι ένα ελαφρώς τοξικό υδρόβιο φυτό, που παρουσιάζει μία φυλλώδη ανάπτυξη, και το οποίο έχει διάφορές πνευματικές σημασίες, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την Κίνα.  Ας τις πιάσουμε μία – μία. Αλλά πριν να σου πω πως στην Ταϊλάνδη το lucky bamboo είναι γνωστό με πολλά ονόματα, όπως Guan Im, Quan Yin και Kwan Yin. Όλες αυτές είναι οι παραδοχές του ονόματος μιας κινεζικής θεάς που είναι ένα σύμβολο για το έλεος και τη συμπόνια. Τυχαίο;

Μίσχοι

Ο αριθμός των μίσχων, στους οποίους ένα lucky bamboo μεγαλώσει είναι πολύ σημαντικό. Συνήθως είναι τρεις μίσχοι και έτσι μάλιστα χαρίζονται και ως δώρο. Ο συμβολισμός των τριών μίσχων είναι ευτυχία, πλούτος και μακροζωία. Πέντε και έξι μίσχοι ελκύουν πλούτο. Εφτά μίσχοι φέρνουν καλή υγεία. Οχτώ αναπτυσσόμενοι μίσχοι ενθαρρύνουν τη συνεχή ευημερία. Δέκα σημαίνουν ολοκλήρωση ή τελειότητα, , ενώ είκοσι ένα κοτσάνια θεωρούνται εξαιρετικά τυχεροί και χρησιμοποιούνται για να δώσουν μια ευλογία στο σπίτι.

Στον επαγγελματικό χώρο

Αν βάλεις lucky bamboo στον χώρο εργασίας σου, σύμφωνα με το Feng Shui, θα προσελκύσεις καλές επαγγελματικές συμφωνίες και άνοδο. Αν είσαι νέος επαγγελματίας λέγεται πως θα σου φέρει ευημερία.

Στον προσωπικό χώρο

Όσοι πιστεύουν στην τέχνη του Feng Shui προτείνουν να βάλεις lucky bamboo στο σπίτι σου προκειμένου να έχεις μία αρμονική μεγάλης διάρκειας ζωή, να δυναμώσεις τις σχέσεις σου και ακόμα και να αναθερμάνεις το ρομάντζο. Το lucky bamboo είναι ένα σύμβολο καλών αρετών και ευγένειας. Είναι επίσης μία πηγή ενέργειας, γι αυτό και αν θέλεις να συγκεντρώσεις την ενέργεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή ακόμα και να φωτίσεις ένα σκοτεινό σημείο, τότε πρέπει να βάλεις lucky bamboo.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία