Από τη γη κατευθείαν στο τραπέζι μας -Πάμε για φαγητό σε 4 φάρμες της Αττικής

 Μια ωραία ιδέα για μια κυριακάτικη έξοδο, ειδικά αν έχετε παιδιά, είναι να επισκεφτείτε μια φάρμα.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσετε από κοντά ζώα και μεθόδους καλλιέργειας, άλλα φυσικά και να απολαύσετε ένα μοναδικό γεύμα.
Farma Moo
Στα σύνορα Διονύσου-Νέας Μάκρης βρίσκεται η Farma Moo, σε μια από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Ανατολικής Αττικής, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά. Εκεί, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών σε ένα εξοχικό μέρος, πλούσιο σε πράσινο, με ζώα όπως γαϊδουράκια, άλογα, πόνι, κότες, γαλοπούλες, χήνες, θα βρείτε έναν πραγματικό παράδεισο για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Μπορείτε να καθίσετε για φαγητό και να απολαύσετε πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα της φάρμας.
Το πιο σημαντικό όμως είναι πως εδώ μπορείτε να φτιάξετε τo δικό σας περιβολάκι και να φυτέψετε φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας σας, για να τα αξιοποιήσετε στη συνέχεια στα δικά σας πιάτα.
Ειδικοί γεωπόνοι θα σας συμβουλέψουν για το πώς μπορείτε μόνοι σας να παράγετε την τροφή σας. Αν θέλετε, μπορείτε να νοικιάσετε έναν μικρό κήπο με το εξάμηνο και να τον περιποιείστε αποκλειστικά, πράγμα που θα διαπιστώσετε ότι είναι αρκετά αναζωογονητικό και δημιουργικό.
Λεωφόρος Διονύσου, Νέα Μάκρη, 6946636148



Farmamoo
Farmamoo


Το περιβόλι στη Βάρη
Το περιβόλι στη Βάρη δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που δηλώνει και η ονομασία του: ένα περιβόλι το οποίο φύτρωσε οργανικά και αναπτύχθηκε μόλις σε 4 χρόνια. Η φιλοσοφία του χώρου βασίζεται στην «περμακουλτούρα», δηλαδή στην παρατήρηση και αξιοποίηση της φύσης με σεβασμό. Οι επισκέπτες αυτής της φάρμας μπορούν να απολαύσουν την αρμονία της φύσης, να επιλέξουν μία από τις δραστηριότητές του και να κάνουν τον περίπατο στο περιβόλι, αλλά και να γευτούν απλές, εποχιακές γεύσεις στην κουζίνα του.
Ο πολυβραβευμένος με «Χρυσό Σκούφο» σεφ, Γιάννης Στανίτσας, ετοιμάζει μοναδικά γευστικά πιάτα, φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά, τα οποία αντλεί, φυσικά, από τη σοδειά του περιβολιού, σε ένα σκηνικό που θυμίζει απολαυστική απόδραση στο χωριό.
Για τα παιδιά διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα, όπου μαθαίνουν για μορφές ολιστικής καλλιέργειας. Η είσοδος στο Περιβόλι είναι δωρεάν, ωστόσο υπάρχει κόστος συμμετοχής για το εκάστοτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Επίσης, τα σαββατοκύριακα από το πρωί έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τα αυγά σας από το «Κοτοτρακτέρ» και να γευτείτε το  πιο φρέσκο πρωινό της πόλης, που μπορείτε να συνοδεύσετε με πρωτότυπους χυμούς ή ροφήματα από βότανα που επιλέγονται κάθε φορά για εσάς.
Κυργίων 15, Βάρη, Αττική, 210 8963000


Tρελή φάρμα
Στην Τρελή Φάρμα θα γευθείτε τη ζωή στο αγρόκτημα και θα ζήσετε μια εμπειρία κοντά στη φύση. Μπορείτε να κάνετε βόλτα με τρακτέρ, να περπατήσετε στο ποταμάκι, να ξαπλώσετε κάτω από τα πλατάνια, να ταΐσετε τα ζώα της φάρμας, να φυτέψετε σπόρους και να βοηθήσετε στις κατασκευαστικές εργασίες και στη συντήρηση της γης. Επειδή, όμως, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τη δική σας πίτσα. Συνθέστε τη με τα αγαπημένα σας υλικά, ψήστε την στον παραδοσιακό χειροποίητο πήλινο φούρνο της γιαγιάς και απολαύστε ένα νόστιμο, βιολογικό γεύμα.
Οι πίτσες είναι διαθέσιμες κάθε μέρα και η καθεμιά κοστίζει 6 ευρώ. Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να γίνετε εθελοντές και  να πάρετε μέρος σε εργασίες, που θα σας βοηθήσουν να εξελίξετε τις δεξιότητές σας και να διευρύνετε τις γνώσεις σας.
Μάλιστα, η Τρελή Φάρμα παρέχει δωρεάν διαμονή και διατροφή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στο αγρόκτημα.
 43 χιλ Π.Ε.Ο.Α.Θ. (Θέση Σείριος), Αυλώνας Αττικής, 6982 702872


The Margi Farm
Στα νότια προάστια της Αθήνας, σε μια παραδοσιακή, ελληνική φάρμα περιτριγυρισμένη από ελιές, μπορείτε να ζήσετε ένα ταξίδι στην αγροτική ζωή, γεμάτο με καλό, βιολογικό φαγητό και μπόλικο κρασί. Στη Margi Farm χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους καλλιέργειας, ενώ η γη ποτίζεται με το δικό της αρδευτικό σύστημα. Mια επίσκεψή σας θα σας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικά βιολογικά ελληνικά πιάτα σε ένα όμορφο, φυσικό, αγροτικό περιβάλλον.
Το κάθε μενού επιλέγεται προσεκτικά και βασίζεται στα εποχιακά λαχανικά, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έναν περίπατο με ξεναγό στο βιολογικό κήπο όπου, ανάλογα με την εποχή, έχουν τη δυνατότητα να μαζέψουν λαχανικά και, στη συνέχεια, να τα γευτούν σε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με την υπογραφή του σεφ. Επίσης, εδώ θα βρείτε και το Μargi Ηotel, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε για πρωινό.
Κάθε Πέμπτη, μπορείτε να βιωσετε ένα αυθεντικό και βιολογικό ελληνικό δείπνο σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Παράλληλα, εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να περιπλανηθείτε στον κήπο με τα λαχανικά, να γνωρίσετε τον Billy, το γαϊδαράκο και τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας, να παίξετε παραδοσιακά αγροτικά παιχνίδια, να φυτέψετε ή να φτιάξετε ένα σκιάχτρο.
Καλύβια Θορικού, 210 9670924

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία