Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Με «πράσινο ορίζοντα το 2020».


Από το Νίκο Θυμάκη, γεωπόνο, εντεταλμένο για δημοσιεύσεις ELCA ( thymakis@agroartistico.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )
SAM_4455Εξαιρετικής σημασίας πολιτική lobbying για το μέλλον της χρηματοδότησης των έργων Πρασίνου, από τον απλό κήπο ως τα μεγάλα πάρκα, έκανε ο ELCA με τη βοήθεια της Συμβούλου της Ε.Ε, Dr. Renate Sommer. Η κ. Sommer, εξετάζοντας το πλαίσιο που αφορά στα προγράμματα από όπου θα μπορούσαν να αντληθούν οικονομικοί πόροι για την επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση, πρότεινε να ενταχθεί η εν λόγω δράση στο πρόγραμμα καινοτομίας με τίτλο «Ηorizon 2020». Το σκεπτικό θα εισηγηθεί η Ευρωπαία Επίτροπος για την επιστημονική έρευνα κ. Maire Geoghegan-Quinn, εντάσσοντας το στη δράση «Προστασία του κλίματος, των πρώτων υλών και αποδοτικότητα των πόρων», του εν λόγω προγράμματος.

photo-1Στη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα της αμέσου αποφάσεως για χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων που αφορούν στις «Πράσινες Πόλεις», στάθηκε ο Γ.Γ του ELCA , Dr. Hermann J. Kurth, τονίζοντας ότι «η έγκριση εντός του 2013 ενός τέτοιου χρηματοδοτικού πακέτου (σ.σ της τάξεως των 90 δις ευρώ) , για την περίοδο 2014-2020, είναι σημαντική , ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της «βιομηχανίας Πρασίνου» ως προς την απασχόληση προσωπικού και της ανάπτυξής τους προς νέα πεδία δραστηριοτήτων».
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω , καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό θα ήταν για τη χώρα μας η ύπαρξη προτάσεων και δυναμικών θέσεων προς τέτοιες κατευθύνσεις.

Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Πρασίνου (ELCA) είναι το όργανο που κάνει πολιτική για το Πράσινο και τις επιχειρήσεις της «Βιομηχανίας Πρασίνου» της Ευρώπης. Για την Ελλάδα , ο εθνικός εκπρόσωπος είναι η Πανελλήνιας Ένωση Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου(ΠΕΕΓΕΠ) (www.peegep.gr)
SAM_4455

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου