Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

To πρώτο παγκόσμιο βραβείο σχεδιασμού καταστήματος πήραν οι Γλυκιές Αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά

 

2013
0 Σχόλια

Tο ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο
Κois Αssociated Αrchitects σχεδιάσε το εκπληκτικό ζαχαροπλαστείο - δημιούργημα του Στελιού Παρλιάρου "Γλυκιές Αλχημείες".

To ζαχαροπλαστείο «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου στην Κηφισιά κέρδισε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο design καταστήματος στον κόσμο στα T+L DesignAwards 2013 στην Νέα Υόρκη. Τα σχέδια του ζαχαροπλαστείου «Γλυκές Αλχημείες» οφείλονται στο ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Κois Αssociated Αrchitects. Το μαγαζί σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στα τέλη του 2011.
Η φιλοσοφία του design περιστρέφεται γύρω από τομυστήριο και την δημιουργία μιας μυστηριακήςατμόσφαιρας. Ο στόχος ήταν να αποδομήσουν τηντυπολογία των συνηθισμένων ζαχαροπλαστείων και να διαμορφώσουν το πνεύμα του μέρους, «place loci». Το αποτέλεσμα δεν είναι μια απλή αναπαράστασηενός μυστικιστικού περιβάλλοντος, αλλά η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που διαποτίζει το χώρο και το μετατρέπει σε ένα υπαρκτό τόπο με πολύ δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.
Τα T+L Design Awards περιλαμβάνουν δέκα κατηγορίεςκαι λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο.
Το design αξιολογήθηκε από διεθνή επιτροπή κριτών,ειδικοί στους τομείς τους, συμπεριλαμβανομένων τωνAlexandra Champalimaud, Amy Fine Collins, DeborahBerke, John Robshaw, Stephen Doyle, Rebecca Minkoffκαι Marcus Samuelsson.
Το ίδιο βραβείο είχε δοθεί τα προηγούμενα χρόνια σε εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα της αρχιτεκτονικής και του design (Herzog andDe Meuron, SANAA, David Chipperfield, JacquesGarcia and Toyo Ito).
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ελληνική σχεδίαση εσωτερικού χώρου έχει λάβει την πρώτη θέση στην κατηγορία όπου διαγωνίζονται καταστήματα από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την ανάμεσα στις καλύτερεςκαι πιο διάσημες διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου