Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Λουλούδια της Άνοιξης: Ποια είναι και πως μοιάζουν

 

Όλοι γνωρίσουμε ότι την άνοιξη η φύση καρποφορεί, ανθίζει και αναπαράγεται. Το πιθανότερο όμως είναι, ότι δεν είμαστε σίγουροι για τα λουλούδια που είναι διαθέσιμα τότε. Ιδού ένα αναγνωριστικό άρθρο για τα φυτά της άνοιξης.
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
Τα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι όμορφα και ευωδιάζουν. Στον κύκλο των εποχών, η άνοιξη συμβολίζει την περίοδο της αναγέννησης και της ανθοφορίας.

Αν σκόπευεις ή έχεις ήδη ορίσει την ημερομηνία γάμου σου μέσα στους εαρινούς μήνες, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, καθώς θα έχεις το προνόμιο να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά λουλούδια και βολβούς για το στολισμό και την ανθοδέσμη σου.

Παράλληλα, το σκηνικό θα συμπληρώνεται μοναδικά από τα ανθισμένα δέντρα.

Οι ώρες της ηλιοφάνειας αυξάνονται κατά τους μήνες της άνοιξης, γεγονός που σε διάφορες χώρες γίνεται λόγος εορτασμών. Την περίοδο αυτή αναπτύσσονται και ορισμένοι μικροί βολβοί οι οποίοι μεγαλώνοντας εξελίσσονται σε δημοφιλή λουλούδια γάμου, όπως οι τουλίπες και οι υάκινθοι.

Παρότι οι ανθοπώλες και οι κηπουροί συχνά τους θεωρούν αμελητέους ή ασήμαντους, οι μικροί βολβοί δίνουν το στίγμα τους ερχομού της άνοιξης και συνθέτουν υπέροχα μπουκέτα από λουλούδια εξωτερικού χώρου.

Τα άνθη που ανθίζουν πρώτα είναι συνήθως χαμηλά σε ύψος και μικρά, αλλά οι κήποι που τα φιλοξενούν σε μεγάλη έκταση και ποσότητα δημιουργούν εντύπωση.

Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο χαρακτηριστικά φυτά της εποχής, για τα οποία μπορείς να ζητήσεις πληροφορίες από τον ανθοπώλη σου. Τα χρώματα και οι μυρωδιές τους θα σου φτιάξουν τη διάθεση.


-Αγάπανθος

-Αμαρυλλίς

-Ανεμώνη

-Πουλί του Παραδείσου

-Άνθη κερασιάς

-Ντάλια

-Φρέζα

-Ρείκι ή σουσούρα

-Υάκινθος

-Ορχιδέα

-Παιονία

-Τριαντάφυλλο

-Μοσχομπίζελο

-Τουλίπα

-Ζίννια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου