Αρχιτεκτονική τοπίου


/Images/Articles/Αρχιτεκτονική κήπου 2.jpg
/Images/Articles/Αρχιτεκτονική κήπου 1.jpg
Η δημιουργία ενός κήπου χρήζει σωστής μελέτης και σχεδιασμού, έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται το τελικό αποτέλεσμα πλήρως στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του μα και να είναι ανάλογο των δυνατοτήτων του εκάστοτε χώρου. Ο κάθε εξωτερικός χώρος έχει ιδιομορφίες και δυσκολίες, γι? αυτό απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση κατά τη σχεδιαστική και συνθετική του αντιμετώπιση. Εκτός όμως από τις εκάστοτε διαφοροποιήσεις υπάρχουν γενικά κάποιες βασικές αρχές λειτουργικού και εικαστικού σχεδιασμού που αρμόζουν σε κάθε περίπτωση, έτσι ώστε να καταφέρουμε να οδηγηθούμε στην επιθυμητή γενική διαμόρφωση του χώρου μας.

Τα στάδια της μελέτης, του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός άρτια οργανωμένου εξωτερικού χώρου εντάσσονται σήμερα στο ευρύ φάσμα της αρχιτεκτονικής τοπίου. Γι? αυτό το λόγο εάν επιθυμείτε ένα όμορφο και άκρως λειτουργικό κήπο, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένες εταιρείες κηποτεχνικών μελετών που αναλαμβάνουν να μελετήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τον κήπο των ονείρων σας, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις σας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου σας. Οι λύσεις που θα σας προσφέρουν θα έχουν τη μορφή ολοκληρωμένων προτάσεων (σχέδια, φωτορεαλιστικές απεικονίσεις) οι οποίες θα εγγυώνται την υλοποίηση-κατασκευή σύγχρονων, όμορφων, υψηλών προδιαγραφών και τεχνικά άρτιων χώρων κήπου.

Η τεχνολογική πρόοδος σε κατασκευές και νέα υλικά καθώς και η αλλαγή του καθημερινού τρόπου ζωής μας, έχουν επιβάλλει την εφαρμογή νέων τεχνικών, μεθόδων, αρχών και προτύπων στην αρχιτεκτονική και διακοσμητική προσέγγιση ενός κήπου. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία γι? αυτό και βασικό μέλημα των εταιρειών κηποτεχνικής μελέτης είναι η παρακολούθηση και η υιοθέτηση παντός τύπου νέων εξελίξεων και καινοτομιών ώστε να μπορούν να τις εντάξουν κατάλληλα στο σχεδιασμό του νέου σας κήπου. Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Τεχνολογία βαδίζουν χέρι- χέρι συνθέτοντας μοναδικούς πράσινους χώρους βγαλμένους από το μέλλον.

Η αρχική προσέγγιση μιας κηποτεχνικής μελέτης περιλαμβάνει τη μελέτη των δυνατοτήτων ?αναγκών του χώρου σε ότι αφορά τη φυσική του κατάσταση (κλίμα, έδαφος, τοπογραφία, βλάστηση), την κατασκευαστική του δομή (τοποθεσία, προσανατολισμός, σχήμα χώρου, σχέδιο κατοικίας), καθώς και τις κοινωνικές ανάγκες των χρηστών του χώρου (παιδιά, ηλικιωμένοι, τρόπος ζωής, αγαπημένες συνήθειές). Αφού συγκεντρωθούν και αξιολογηθούν όλες αυτές οι παράμετροι οι εξειδικευμένες ομάδες της εκάστοτε εταιρείας προχωρούν στη βασική σχεδιαστική οργάνωση του χώρου που θα πρέπει να βασίζεται στην ενότητα (οικίας- εξωτερικού χώρου), στην λειτουργικότητα (σχέση χώρων-ανάγκες ιδιοκτητών), στην κλίμακα (σχέση μεταξύ στοιχείων του χώρου) και στην απλότητα (αισθητική και οικονομία) ενός άρτια ολοκληρωμένου και ξεχωριστού χώρου. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν τη βάση και το πρόσφορο έδαφος που πάνω του θα εφαρμοστεί η κυρίαρχη κεντρική ιδέα που αποτελεί το θέμα και την εικαστική πλευρά του νέου μας χώρου.

Μια ολοκληρωμένη μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική προσέγγιση του χώρου προτείνοντας την βασική διάρθρωση του κήπου (σχήμα, διαίρεση σε ζώνες, σκληρές επενδύσεις, κατασκευές, κτίσματα) και την κηποτεχνική του αντιμετώπιση (χωματουργικές εργασίες, φύτευση και διαμόρφωση πράσινου στοιχείου). Προτάσεις και λύσεις παρέχονται επίσης και στον τομέα της άρδευσης και του φωτισμού με μελέτες  που προβλέπουν λειτουργικές εγκαταστάσεις υπόγειων διόδων για σωληνώσεις και καλώδια, καθώς και μελέτη εικαστικής προσέγγισης με στόχο την ανάδειξη του χώρου με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (φωτιστικά σώματα, οπτικές ίνες, πηγές νερού κ.α). Μαζί με το σύνολο όλων των απαραίτητων μελετών που θα διαμορφώσουν την τελική διαρρύθμιση του κήπου σας, σας παρέχεται από την εταιρεία και μια οικονομοτεχνική μελέτη που περιλαμβάνει την οικονομική-χρηματική προσφορά του έργου η οποία μπορεί, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στο σχεδιασμό ή τις εναλλακτικές επιλογές υλικών να έρθει στο επιθυμητό από εσάς οικονομικό budget.

Η σχεδίαση του χώρου σας με εφόδιο τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξέλιξη των δυνατοτήτων παρουσίασης ενός  χώρου με τη βοήθεια ειδικών αρχιτεκτονικών προγραμμάτων ψηφιακής μορφής, σας παρέχει ένα σύνολο εικόνων που θα αποτυπώνουν ζωντανά την τελική διαμόρφωση του χώρου σας. Ο τομέας της σχεδίασης λοιπόν, περιλαμβάνει: κάτοψη του νέου χώρου, φωτορεαλιστική απεικόνιση του κήπου, τρισδιάστατη περιήγηση μέσω Η/Υ με ημερήσιο ή νυχτερινό φωτισμό, καθώς και παροχή video (DVD) με εικονική περιήγηση σε όλο τον κήπο με όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος (νύχτα, μέρα, βροχή, χιόνι, αέρα) ακόμη και όταν τίθεται  σε λειτουργία το αυτόματο πότισμα.

Με σύμμαχο την τεχνολογία και την άριστη τεχνογνωσία οι εταιρείες αρχιτεκτονικού τοπίου αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν το χώρο σας, δημιουργώντας έναν ονειρεμένο χώρο για εσάς και τα αγαπημένα σας άτομα, χώρο που θα μπορεί να εξυπηρετήσει ιδανικά φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, καθώς και προσωπικές στιγμές ανάτασης και ευεξίας. Εμπιστευθείτε τον κήπο σας στους ειδικούς και να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε ένα λειτουργικό και εικαστικό σκηνικό πέρα από τις προσδοκίες σας.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία