Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Inverted Warehouse Townhouse - New York


                        decomania.gr
Αυτό δεν είναι ακριβώς ένα άνετο σπίτι, αλλά ταιριάζει περισσότερο σε μια παλιά αποθήκη του Μανχάταν.

Το σπίτι αυτό έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία των ΗΠΑ. Είναι η δημιουργία των Dean-Wolf, αρχιτεκτόνων της Νέας Υόρκης, όπου ο αρχιτέκτονας Charles Wolf και ο σχεδιαστής Eunjeong Seong ήταν επικεφαλείς του έργου.


Μας αρέσουν οι ορατές σκάλες που δημιουργούν μια αίσθηση της ανύψωσης. Μας αρέσουν οι μεγάλες επιφάνειες από τούβλα, ατσάλι και γυαλί. Μας αρέσει η ορατότητα μεταξύ των ορόφων που λύνει το πιθανό πρόβλημα των σκοτεινών δωματίων .


Τα κύρια επιτεύγματα του έργου Dean-Wolf κόβουν την ανοιχτή οροφή για να αφήσει το φυσικό φως να περάσει και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πάνελ από γυαλί το αφήνει να λάμψει στο σκοτεινό κέντρο της επεκτατικής δομή.


Με τον τρόπο αυτό, δημιούργησαν επίσης «εξωτερικό» εσωτερικό χώρο, καθιστώντας την κατοικία  σαν να έχει μια αυλή.

Για να ανοίξει τους βασικούς τομείς της κατοικίας σε αυτό το φυσικό φως, η κύρια είσοδος, μέσω ενός ασανσέρ, είναι τώρα στον πέμπτο όροφο, όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, playrooms.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου