Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σπίτι με αδιάκοπη ενέργεια

Πρώτη καταχώρηση: 20/09/2012
16:37Διεθνή
Στις 14 Σεπτεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του το Ευρωπαϊκό Ηλιακό Δέκαθλο 2012 στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου δεκαεννέα ομάδες, αποτελούμενες από φοιτητές πανεπιστημίων, συναγωνίζονται για την πιο εντυπωσιακή κατοικία που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξε μια εναλλακτική κατοικία από την Πορτογαλία. Η κινούμενη κατοικία “Casas Em Movimento” είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να ακολουθεί την κίνηση του ήλιου από την Ανατολή στη Δύση.
Έτσι, αυξάνει την παραγωγή ενέργειας,καθώς είναι  καλυμμένη από φωτοβολταϊκά, μειώνει την κατανάλωση και προσαρμόζει αυτόματα την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο, ενώ είναι επενδεδυμένη εσωτερικά και εξωτερικά με τον παραδοσιακό για την Πορτογαλία φελλό, ο οποίος εξασφαλίζει άριστη μόνωση (τα υπόλοιπα μέρη είναι από ξύλο).
Η ομάδα CEM+NEM που σχεδίασε την κατοικία-tracker υποστηρίζει ότι το σπίτι μπορεί να παράξει ενέργεια 12.220 Κιλοβατώρες ετησίως, περίπου δυόμισι φορές περισσότερη από όση καταναλώνει.ΠΗΓΗ: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου