Αμπελώνα στην Κίνα με ελληνικές ποικιλίες δημιουργεί ο Μπουτάρης

 

29 Αυγούστου 2012
0 Σχόλια
Αμπελώνα περίπου 1.200 στρεμμάτων δημιουργεί στην Κεντρική Κίνα ο Μιχάλης Μπουτάρης σε συνεργασία με τοπική επιχείρηση ποτών. Είναι ο δεύτερος στο εξωτερικό αμπελώνας της οικογένειας Μπουτάρη - ο πρώτος είναι στη Γαλλία - και ο έβδομος συνολικά της Οινοποιίας Μπουτάρη, η οποία δημιουργήθηκε το 1879.

Σπουδασμένος στο Χάρβαρντ και στο Οινολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας ο 38χρονος Μιχάλης, τέκνο της 5ης γενιάς της γνωστής οικογένειας Μπουτάρη, έχει φυτέψει ποικιλίες γαλλικών και ελληνικών αμπελιών σε μια επίπεδη έκταση «με κλίμα ιδανικό» όπως λέει ο ίδιος, μόλις 60 χλμ από εκεί που αρχίζει η έρημος Γκόμπι και προγραμματίζει να παράγει κρασί - τουλάχιστον 100.000 μπουκάλια τον πρώτο χρόνο - το καλοκαίρι του 2015.

Οι Κινέζοι «τώρα ανακαλύπτουν το κρασί», λέει ο Μιχάλης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι τους ενδιαφέρει η ποιότητα και «δεν διστάζουν να πληρώσουν ως και 35 ευρώ το μπουκάλι».

Μιλώντας σε δημοσιογράφο της εφημερίδας "China Today", η οποία του αφιέρωσε την Τρίτη μια σελίδα της, ο Μιχαήλ Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του θα φέρει τον τίτλο Οινοποιία Domaine Celeste, θα είναι κυρίως γαλλικού τύπου και ότι πιστεύει πως «σε δέκα χρόνια τα κρασιά του θα είναι περιζήτητα στην Κίνα, λόγω ποιότητας».

Με επαγγελματική έδρα στην Σαγκάη ο Μιχάλης Μπουτάρης προωθεί παράλληλα στην Κίνα τα ελληνικής παραγωγής κρασιά της οικογένειάς του. «Η Κίνα αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία επειδή άρχισε να καταναλώνει καλής ποιότητας κρασιά», λέει. Και προσθέτει: «Η εντύπωση που έχουν οι Κινέζοι από τα ελληνικά κρασιά είναι θετική. Τους αρέσουν. Η αγορά είναι κυριολεκτικά απέραντη και συνεχώς μεγαλώνει. Οπουδήποτε πηγαίνω μου ζητούν καλό ελληνικό κρασί».

Τα ελληνικά κρασιά της οικογένειας Μπουτάρη έκαναν τον Ιούλιο την εμφάνιση τους, με παρόντα τον Μιχάλη Μπουτάρη, στη μεγάλη VinExpo του Χόνγκ Κόνγκ, την οποία επισκέφθηκαν 15.000 άτομα από 24 χώρες.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία