Paradise is here! Χαλαρή ατμόσφαιρα στην Κυανή Ακτή!


Χαλαρή ατμόσφαιρα και ισχυρές αντιθέσεις στο σπίτι του σχεδιαστή μόδας John Rocha στην Κυανή Ακτή
Paradise is here!
Φωτογραφίες: Richard Powers



 
Ο κινεζικής καταγωγής fashion designer John Rocha, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη διακόσμηση χώρων, επέλεξε την κοσμοπολίτικη Γαλλική Ριβιέρα για το εξοχικό του σπίτι. Η διώροφη κατοικία βρίσκεται κοντά στο ακρωτήριο Καπ-Φερά, όπου ο σχεδιαστής απολαμβάνει την ομορφιά της φύσης. Η οργιώδης βλάστηση αγκαλιάζει τη στιβαρή λευκή κατασκευή απαλύνοντας τον όγκο της, ενώ οι επίσης λευκές γυαλιστερές πλάκες σχιστόλιθου που επιλέχθηκαν για τα εξωτερικά δάπεδα σβήνουν τα όρια του σπιτιού μέσα στον κήπο.

Οι διαφορετικές υφές όπως το γυαλιστερό ξύλο και ο σχιστόλιθος, που γοητεύουν τον ιδιοκτήτη, συνδυάζονται με ιδιαίτερα αντικείμενα που ζεσταίνουν τον χώρο. «Μου αρέσει και το ήσυχο και το έντονο στοιχείο στη διακόσμηση» λέει ο ίδιος και επιμένει ότι για να δημιουργήσεις σπιτική ατμόσφαιρα πρέπει να επικεντρωθείς στις λεπτομέρειες. Παράδειγμα οι επιτοίχιες φωτογραφίες του Peter Beard στην τραπεζαρία και το τεράστιο ασημένιο κηροπήγιο επάνω στο γυάλινο τραπέζι. Ή ακόμη ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει, στο καθιστικό, τα χειροποίητα αφρικανικά υφάσματα και αξεσουάρ με τον λευκό άνετο καναπέ και τις λευκές πολυθρόνες που επιτρέπουν στον χώρο να αναπνεύσει.

Προσθέτοντας στο σκηνικό τον μεσογειακό ήλιο και τη θάλασσα καταλαβαίνεις ότι με δυσκολία εγκαταλείπει κανείς τον παράδεισο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία