Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Μια... άλλη Ομόνοια με τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες


 
Photo for this article
Αλλάζει πρόσωπο η πλατεία Ομονοίας, καθώς έπειτα από σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων και των επιχειρήσεων της περιοχής, θα τοποθετηθούν εκεί τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες.

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε για πρώτη φορά τα σχέδια για τα σημεία, στα οποία προτείνονται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, στα πεζοδρόμια γύρω από την πλατεία, αλλά και στην "καρδιά" της πλατείας.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", για τα πεζοδρόμια προβλέπονται  καθίσματα στο μεγαλύτερο μέρος της, πλην του τμήματος μεταξύ Πειραιώς και Σταδίου, όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Οι χώροι που προβλέπονται για τις ομπρέλες και ορίζουν ουσιαστικά το μέγεθος της παρέμβασης, θα έχουν διαστάσεις για κάθε ομπρέλα 4 επί 4 μέτρα για το  πεζοδρόμιο και 5 επί 5 μέτρα για την πλατεία.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν αντί για ομπρέλες, να τοποθετηθούν πέργκολες, μία πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή από την πλευρά του Δήμου.

Διαφωνίες προέκυψαν και σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και την αποχέτευση των εγκαταστάσεων επί της πλατείας.

Η παρέμβαση θα γίνει με αυστηρές προδιαγραφές λειτουργικότητας ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση του οργανωμένου δημόσιου χώρου, αλλά και να δώσει μία διαφορετική νότα στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου