Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

ΣΤΕΒΙΑ

Στέβια – καλλιέργεια και ιδιότητες
Προσφέρουμε τους σπόρους και το απόσταγμα της στέβιας των πελατών μας σε κάθε χώρα του κόσμου. Οι σπόροι στέβιας μας είναι φρέσκοι και μη επεξεργασμένοι με χημικές ουσίες. Εμείς διαχειρίζουμετον σπόρο μας, έτσι ώστε να έχουμε διαθέσιμες ποσότητές για αρκετές μήνες.
Η στέβια (Stevia rebaudiana) είναι φυσική γλυκαντική ουσία και αντικαθιστά τη ζάχαρη για τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική οπού περιγράφεται για πρώτη φορά στη βοτανική του Bertoni στο τέλος του 19 ου αιώνα κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής στην Παραγουάη. Η στέβια είναι ένας μικρός θάμνος, που φθάνει σε ύψος 40 – 50 εκατ., με καλά ανεπτυγμένες και διακλαδισμένες ρίζες. Στο καυτό τροπικό κλίμα είναι πολυετές φυτό, αλλά, δεδομένου ότι ανήκει στην οικογένεια Asteraceae μπορεί να καλλιεργηθεί επιτυχώς και στην εύκρατοςζώνη, που περιλαμβάνει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Σαν σπορά ενός έτους στον κήπο ή ως πολυετές φυτόσε γλάστρα στο σπίτι η χρήση της στέβιας ως γλυκαντική ουσία χρονολογείται χιλιάδες έτη πίσω στον πολιτισμό των Guarani, οι οποίοι την αποκαλούν «χλόη μελιού».
 Στο 20ό αιώνα, στην εποχή της δέσμευσης για έναν υγιή τρόπο ζωής και της αναζήτησης των εναλλακτικών λύσεων για την κατανάλωσητης ζάχαρης, η στέβια αρχίζει να καταναλώνεται και να καλιεργίται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Η γλυκαντική ουσία της στέβιας οφείλεται στα περιλαμβανόμενα glycosides, τα οποία δεν συμμετέχουν στο μεταβολισμό. Αυτό κάνει τη στέβια άριστη εναλλακτική λύση της ζάχαρης για τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη. Η στέβια υπό μορφή ξηρών φύλλων είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που πάσχουν από υπέρταση και για τους ανθρώπους που επιδιώκουν έναν υγιή και περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο ζωής.   
Σπόροι στέβιας – οδηγός για την αναπαραγωγή
Εμεις συσκευάζουμε το σπόρο πριν από κάθε παράδοση για να είμαστε βέβαιοι για την ποιότητά τους. Οι σπόροι στέβιας που δεν φυτεύονται σε μερικές εβδομάδες μετά από τη παραλαβή τους πρέπει να αποθηκευτούν σε κλειστό βάζο γυαλιού σε δροσερή, σκοτεινήθέση ή στο κατώτατο σημείο του ψυγείου σας. Καλό είναι να βάλετε στο βάζοκάποιο πήκτωμα σιλικόνης, το οποίο θα βοηθήσει για να διατηρηθεί ο σπόρος για περισσότερο.Ο σπόρος στέβιας που θα λάβετε από μας είναι φρέσκος με αποδεδειγμένο υψηλό ποσοστό της βλάστησης. Ο σπόρος σπείρετε κοντά στην επιφάνεια της γλάστρας σε εσωτερικό χώρο. Χρησιμοποιήστεάμμο για να βάλετε γύρο απο τους σπόρους. Ψεκάστε την επιφάνεια του χώματος με νερό. Κατόπιν πιέστε την επιφάνεια χωρίς μεγάλη πίεση. Κρατήστε τη θερμοκρασία του χώματος περίπου 65 βαθμούς του Fahrenheit. Βρέχεται επάνω συχνά. Μετά από 6 έως 14 ημέρες στην επιφάνεια θα εμφανιστούντα μικρά φυτάστέβιας. 8 έως 10 εβδομάδες μετά από τη βλάστησητα μικρά φυτά μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρα ή σε εγχώριο κήπο. Το χώμα μόνιμα πρέπει να είναι υγρό.Το φυτό στέβιας είναι ευαίσθητο σε παγετό!Για να αγοράσετε σπόρο στέβιας, παρακαλώ επισκεφτείτε το κατάστημά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου