Εθνικό στάδιο από ανακυκλωμένα πλαστικά



Γιώργος Κεραμιτζόγλου
Το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας έχει κατασκευαστεί κατά μεγάλο μέρος του από πλαστικά μεγάλης αντοχήςΤο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας έχει κατασκευαστεί κατά μεγάλο μέρος του από πλαστικά μεγάλης αντοχής
Τις καινοτομίες στο νέο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία παρουσίασαν σήμερα σε 24 μέσα ενημέρωσης από όλη την Ευρώπη μεταξύ αυτών και ο ΣΚΑΪ, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών πρώτων υλών των πλαστικών.

Το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας έχει κατασκευαστεί κατά μεγάλο μέρος του από πλαστικά μεγάλης αντοχής και επιλέχθηκαν αντί του χάλυβα ενώ τα καθίσματα στις κερκίδες είναι από ανακυκλωμένα πλαστικά.

Το γήπεδο είναι κατασκευασμένο στην καρδιά της πόλης και μπορεί να φιλοξενήσει πέρα από αθλητικά γεγονότα, σημαντικές εμπορικές εκθέσεις αλλά και συναυλίες.

Στα 418 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το κόστος κατασκευής του χωρητικότητας 58.000 θεατών εθνικού σταδίου της Βαρσοβίας. Χρειάστηκαν δομικά υλικά που θα απαιτούσε η κατασκευή 5.700 σπιτιών και ποσότητα μετάλλου και πλαστικών ικανή για την κατασκευή 64 αεροσκαφών τύπου Jumbo. Όσο για τους εμπορικούς χώρους, υπολογίζεται ότι καλύπτουν περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία