Αθήνα: Εκδήλωση με θέμα "Περιβάλλον - Εκπαίδευση - Τοπικές Κοινωνίες"

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον - Εκπαίδευση - Τοπικές Κοινωνίες», τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 18.30, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά).
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την εκδήλωση υπογραμμίζει: «Στην Περιφέρεια Αττικής προσπαθούμε μέσα από συντονισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και πρωτίστως τα παιδιά μας, δηλαδή τους μελλοντικούς, ενήλικες πολίτες αυτής της χώρας, σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του. «Μια χώρα χωρίς παιδιά θα είχε μπροστά της ένα μέλλον χωρίς ελπίδα... μια χώρα χωρίς δέντρα έχει περίπου να αντιμετωπίσει την ίδια απελπισία», όπως άλλωστε είχε τονίσει πολύ εύστοχα ο Θίοντορ Ρούσβελτ.
Το περιβάλλον, η προστασία του, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα έργα υποδομής και οι αναπλάσεις για την τόνωση του τοπικού πρασίνου στις γειτονιές, αποτελούν για εμάς, στην Περιφέρεια Αττικής, πρωταρχικούς στρατηγικούς στόχους».
Η εκδήλωση έχει στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη περιβαλλοντικών δράσεων των μαθητών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή και το διαδημοτικό «Σύνδεσμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων». Πειραματικά ταξίδια στα μυστικά του περιβάλλοντος, μουσικές ερμηνείες στη νοηματική γλώσσα, θεατρικά δρώμενα, μουσικο-ποιητικές περιπλανήσεις και ενημερωτικές συζητήσεις με θέμα πάντα το περιβάλλον αποτελούν μερικές από τις δράσεις που θα πλαισιώσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
πηγή: Περιφέρεια Αττικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία