Φυτά που φέρνουν καλή τύχη για τη νέα χρονιά









Η κα Σπαντιδάκη Ελευθερία (Αρχιτέκτων Τοπίου) μας προτείνει να τοποθετήσουμε στο σπίτι συγκεκριμένα φυτά με «μαγικές ιδιότητες», τα οποία θα αλλάξουν την ενέργεια του χώρου φέρνοντας μας καλή τύχη το νέο έτος.
βασιλικός
Βασιλικός
Οι γιαγιάδες μας λέγανε πως αν τοποθετήσουμε μια γλάστρα με βασιλικό στην είσοδο του σπιτιού μας, θα έχουμε καλή τύχη. Ο βασιλικός είναι φυτό που οι πολυετής ποικιλίες του μπορούν να καλλιεργηθούν και τους χειμερινούς μήνες, ενώ διατηρείται για πολλά χρόνια.
Στον κήπο πρέπει να βρίσκεται σε δροσερό, ή προστατευμένο μέρος, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού σε ένα φωτεινό σημείο.
δάφνη
Δάφνη
Ένα άλλο φυτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από το φαγητό και γιατί φέρνει όπως λέγεται καλή τύχη και αναγνώριση, είναι η Δάφνη Απόλλωνος. Δεν είναι τυχαίο που τα αρχαία χρόνια τα στεφάνια των αθλητών φτιαχνόντουσαν από τη Δάφνη.
Είναι φυτό με έντονο και ευχάριστο άρωμα, ευθυτενές, αειθαλές, πλούσιο, με πυκνό φύλλωμα και δεν μπορεί παρά να προσφέρει θετική ενέργεια και καλή τύχη στο σπίτι. Επειδή στο εσωτερικό του σπιτιού θα επιβιώσει δύσκολα, τοποθετήστε την κοντά στη μπαλκονόπορτα, ή την είσοδο του.
εσπεριδοειδή
Εσπεριδοειδή
Τα διάφορα είδη ξινών εσπεριδοειδών είναι επίσης φυτά που φέρνουν καλή τύχη, συμβολίζουν τη γονιμότητα, ενώ ένας «μύθος» λέει ότι αυξάνουν τα έσοδα των ιδιοκτητών τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι παλιότερα χρησιμοποιούσαν άνθη λεμονιάς για να στολίσουν τις νύφες και τα στέφανα του γάμου. Το σχήμα των δένδρων, η μυρωδιά των λουλουδιών και των καρπών, τα έντονα και γυαλιστερά χρώματα των φρούτων και το πλούσιο τους φύλλωμα, είναι σύμβολα καλής τύχης.
Στην βεράντα σας τοποθετήστε σε γλάστρες μικρά εσπεριδοειδή όπως το κουμ - κουάτ, μια μικρή λεμονιά ή πορτοκαλιά. Προφυλάξτε τα από το πολύ κρύο και τους δυνατούς ανέμους και απολαύστε τους νόστιμους καρπούς και τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν.
ρόδι
Ρόδι
Η παράδοση λέει τα πρώτα λεπτά του νέου χρόνου κάνουμε ποδαρικό στο σπίτι μας σπάζοντας ένα ρόδι για καλή τύχη. Το έντονο κόκκινο χρώμα του ροδιού, συμβολίζει την καλή τύχη και την ευτυχία, ενώ τα σπόρια στο εσωτερικό του συμβολίζουν την αφθονία και τη γονιμότητα.
Το ρόδι είναι ευεργετικό για την υγεία μας καθώς περιέχει αρκετές βιταμίνες, ενώ χρησιμοποιήται και σε προϊόντα ομορφιάς.
μπαμπού
Μπαμπού
Τέλος, ένα χαρακτηριστικό φυτό που χρησιμοποιείται στις ανατολικές φιλοσοφίες για "προστασία" του σπιτιού από την αρνητική ενέργεια είναι τα μπαμπού, τα οποία συμβολίζουν τη μακροβιότητα και την υγεία.
Οι λεπτοί βλαστοί και τα λεπτά φύλλα με την ιδιαίτερη κίνηση, γίνονται προστάτες του εσωτερικού χώρου που βρίσκονται. Τοποθετήστε μπαμπού σε γλάστρες, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σε σημείο προστατευμένο από το κρύο, αλλά και μέσα στο σπίτι σε βάζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία