Bill Gates: «Διπλασιάστε την αγροτική έρευνα για να βοηθήσετε τους φτωχούς»



«Τις δαπάνες για έρευνα στον αγροτικό τομέα πρέπει να διπλασιάσει η διεθνής κοινότητα αν θέλει να αναπτύξει αξιόπιστες καλλιέργειες, ικανές να βελτιώσουν τις ζωές ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων που λιμοκτονούν», δήλωσε ο Bill Gates σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.
Αν και αναγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλούσιες χώρες λόγω της ύφεσης, ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο εξέφρασε την ανησυχία του για τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών για αναπτυξιακή βοήθεια.
«Το θέμα είναι αν η κρίση που έχει χτυπήσει τις πλούσιες χώρες θα ωθήσει τις κυβερνήσεις να σταματήσουν την αναπτυξιακή βοήθεια, που είναι καταλυτικός παράγοντας για τη μείωση των ασθενειών, τη βελτίωση της διατροφικής ασφάλειας και τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που πάσχουν από AIDS και ελονοσία ή υποσιτίζονται», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά την έρευνα στον αγροτικό τομέα, ο Bill Gates δήλωσε «σοκαρισμένος» από το γεγονός ότι κάθε χρόνο δαπανώνται μόνο 3 δισ. δολάρια για τη βελτίωση των επτά βασικών καλλιεργειών, από τις οποίες εξαρτάται η διαβίωση των ανθρώπων στις φτωχές χώρες.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αποδειχτεί αρκετά γενναιόδωρες στην παροχή οικονομικής βοήθειας, ωστόσο εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι οι δαπάνες αυτές θα συνεχιστούν.
Η Ευρώπη στοχεύει να αυξήσει την αναπτυξιακή της βοήθεια στο 0,7% του ΑΕΠ μέχρι το 2015, όμως η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά κράτη μέλη δεν αφήνει περιθώρια για την επίτευξη του στόχου.
econews
Popularity: 1% [?]
Το www.econews.gr υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των αναγνωστών. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα και καταθέστε την άποψή σας κάτω από το άρθρο στο box "Σχολιάστε".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία