Feng Shui: Εισαγωγή στη διακόσμηση



Αφορμή για το άρθρο μου αυτό είναι η απορία πολλών που ακούω συχνά..
"Γνωρίζω ή έχω ακούσει κάποια πράγματα γενικά για το feng shui και τη διακόσμηση! Πως όμως αυτό εφαρμόζεται πρακτικά και πως μπορεί να επηρεάσει την ζωή την δική μου και της οικογένειάς μου?"
Το feng shui είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, είναι η ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιάνγκ, του θετικού και του αρνητικού. Tο FENG SHUI είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας.
Η θετική ενέργεια είναι τα πάντα.
Πολλές φορές μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα χώρο και απλά να μην αισθανόμαστε όμορφα χωρίς να ξέρουμε γιατί ακριβώς ή να γνωρίζουμε κάποιον που να μην συμπαθούμε ευθύς εξ' αρχής χωρίς να μας έχει κάνει κάτι.
Αυτό είναι θετικό & αρνητικό feng shui.
Διαμορφώνοντας τον χώρο μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε εμείς και η οικογένειά μας να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, προκαλούμε την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στην ζωή μας.
Με το να έχουμε μια αρμονική διάταξη στα αντικείμενα στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε αποφεύγουμε τις αρρώστιες, την αρνητική ενέργεια από τους γύρω μας, τις κακοτοπιές, την κακή τύχη. Αλλιώς καταλήγουμε να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, υποφέρουμε από πονοκεφάλους και άγχος και η ζωή μας βρίσκεται σε μια συνεχή αναστάτωση.
Για να πετύχουμε εξισορρόπηση της θετικής και της αρνητικής ενέργειας εφαρμόζουμε μια μελέτη ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui στο σπίτι μας και παρατηρούμε άμεσα τις αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή.
Η μελέτη ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui αφορά συγκεκριμένα την οικογένεια μας και το συγκεκριμένο σπίτι. Aυτό σημαίνει ότι εάν η οικογένεια π.χ. αλλάξει κατοικία, η μελέτη παύει να ισχύει, όπως επίσης και αν στο συγκεκριμένο σπίτι που έχουμε κάνει την μελέτη μετακομίσει μια άλλη οικογένεια.
Πάντα η μελέτη ευνοϊκής χωροθεσίας αφορά την συγκεκριμένη οικογένεια στον συγκεκριμένο χώρο.
Κάτι ακόμα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να τονίσω είναι ότι σε μια σωστή μελέτη ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui, η διακόσμηση δεν θα πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από κινέζικα αντικείμενα, όπως έχουν την εντύπωση πολλοί. Με απλά λόγια δεν χρειάζεται να διαθέτουμε χρήματα για να αποκτήσουμε όλα εκείνα τα αντικείμενα που σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία χρειάζονται στο feng shui.
Μπορούμε να αγοράσουμε όσα και όποια θέλουμε, πάντα κατόπιν μελέτης, για την τοποθέτησή τους ή ακόμα και να μην έχουμε κανένα απολύτως κινέζικο αντικείμενο στον χώρο μας, εάν αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμούμε. Το βασικό είναι να αισθανόμαστε εμείς καλά στο χώρο μας ,και αν δεν μας κάνει να αισθανόμαστε καλά πχ ένας χοντρούλης Βούδας, πιστέψτε με, δεν πρόκειται να μας φέρει θετικό feng shui!!!
Οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία που απαιτούνται για μια διακόσμηση feng shui είναι πάρα πολλά και αφορούν, όπως ανέφερα και πιο πάνω, την συγκεκριμένη οικογένεια ή τα άτομα που εργάζονται σε μια επιχείρηση, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό πιο σύντομο και ακριβές.
Εάν εφαρμοστεί σωστά από επαγγελματίες και οι αποδέκτες πιστεύουν και εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες της μελέτης ευνοϊκής χωροθεσίας feng shui τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, και ορατά σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Κλείνοντας θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο εξής:
Να είστε επιφυλακτικοί με ανθρώπους που διατείνονται ότι είναι του χώρου και κάνουν διακοσμήσεις με την εφαρμογή feng shui χωρίς καμία απολύτως εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι είναι επαγγελματίες και αναλαμβάνουν να κάνουν διακόσμηση βάζοντας απλώς και μόνο κάποια αντικείμενα feng shui τυχαίως τοποθετημένα προκαλώντας αν μη τι άλλο, αρνητικό αποτέλεσμα, χωρίς να προχωρούν σε ολοκληρωτική μελέτη του χώρου όπως απαιτείται.
Ζητήστε να δείτε κάποια στοιχεία των σπουδών τους, στοιχεία μελετών τους, και οπωσδήποτε κάποιες φωτογραφίες απ προηγούμενες δουλειές τους.
Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος που θα επιλέξετε να διακοσμήσει το σπίτι, η τον χώρο εργασίας σας να επικοινωνεί θετικά με εσάς, πρώτα από όλα αλλά να έχει κάνει τις απαραίτητες σπουδές πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Ευθυμία Α. Μισιρλή
Σύμβουλος Ευνοϊκής Χωροθεσίας
Πηγή: www.fengshuiinteriordesign.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία