Υπό κατασκευή βρίσκονται δύο κτίρια που θα «φιλοξενήσουν» δέντρα

Το πρώτο «κάθετο» δάσος στον κόσμο
Υποδεχθείτε το πρώτο Bosco Verticale (Κάθετο δάσος) στον κόσμο, το οποίο ανεγείρεται στο Μιλάνο. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν, και δίχως άδικο, ως έναν από τους πιο εντυπωσιακούς «πύργους» του κόσμου.

Αυτό λοιπόν το κάθετο δάσος, θα εκτείνεται σε δύο πύργους, οι οποίοι θα διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα μπαλκόνια για να φιλοξενήσουν τα δέντρα του. Ακολουθούν οι φωτογραφίες του project οι οποίες φυσικά είναι εικαστικές απεικονίσεις του πως θα είναι όταν με το καλό ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα φιλοξενήσει 900 περίπου δέντρα, 5000 θάμνους και 11000 φυτά.

Σχεδιαστής του δάσους, είναι ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri, o οποίος έχει φροντίσει κατάλληλα ώστε αυτό να διαθέτει σκιά το καλοκαίρι, ήλιο τον χειμώνα και προστασία από τους δυνατούς ανέμους. Το δάσος αυτό θα λειτουργήσει και ως ένα φυσικό φίλτρο, το οποίο θα καθαρίζει τον αέρα της πόλης, θα παράγει οξυγόνο και θα μειώσει και την ηχορύπανση.

Για να καταλάβετε το μέγεθος τους δάσους, εάν όλη αυτή η χλωρίδα φυτευόταν κανονικά στο έδαφος γύρω από κατοικίες θα κάλυπτε μία έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων ή σε δασική έκταση 10.000 τετραγωνικά μέτρα.







Πηγή: proho.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία