Τα παιδιά ψηφίζουν υπέρ της οικολογικής μετακίνησης!



Έκθεση μαθητών στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Για έκτη χρονιά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος φιλοξενεί την έκθεση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την οικολογική μετακίνηση, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ecomobility-Οικολογική Μετακίνηση».

Από τη Δευτέρα και για τρεις μήνες, δημιουργίες μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην εκστρατεία, φιλοξενούνται στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον», στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

Τα παιδιά αποτυπώνουν στα έργα τους, μέσα από μακέτες, video, φωτογραφικό υλικό, έντυπα και πρωτότυπες κατασκευές, τα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και την εικόνα της πόλης που ονειρεύονται, χωρίς καυσαέρια και νέφος.

Στόχος του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων και η ενεργοποίησή τους στην αναζήτηση λύσεων και προτάσεων για την ποιοτική μετακίνηση στις πόλεις. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες και δημιουργίες των ομάδων των μαθητών που συμμετείχαν στην εκστρατεία από όλη την Ελλάδα.

Η εκστρατεία γίνεται σε 25 πόλεις της Ελλάδας και διοργανώνεται από τον εθελοντικό οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY.

Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τουυπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν όλοι οι επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και είναι ανοιχτή όλη την ημέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία