Aνακύκλωση: εκπαίδευση μαθητών με βιωματικό παιχνίδι



Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη σχολική χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα super markets My Market αποφάσισαν να το υλοποιήσουν και φέτος, σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης και αποδοχής του προγράμματος την πρώτη χρονιά, απευθυνόμενα σε δασκάλους, γονείς και παιδιά της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της γειτονιάς σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, σχεδόν 4.000 μαθητές νηπιαγωγείου, α’ & β’ δημοτικού, υποδέχτηκαν στην τάξη τη Σούλα Ανακυκλωσούλα και το Διονύση Διαχωρίση και διασκέδασαν μαζί τους μέσα από ένα συναρπαστικό, βιωματικό παιχνίδι γνώσης που από φέτος φέρει και την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ως παιδαγωγικά κατάλληλο και απόλυτα αξιοποιήσιμο από τους εκπαιδευτικούς.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, εκπαιδεύτηκαν μέσα από αυτό 3.500 μαθητές. πετυχαίνοντας τόσο τον ενθουσιασμό των παιδιών, όσο και την ένθερμη αποδοχή της πρωτοβουλίας από γονείς και εκπαιδευτικούς.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των 13 καλύτερων ομαδικών έργων από όλα τα τμήματα των σχολείων που συμμετείχαν σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το Περιβάλλον. Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία των παιδιών και το κάθε τμήμα που διακρίθηκε, παρέλαβε βιβλία με θέμα την οικολογία και το περιβάλλον για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Το πρόγραμμα «Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης» έχει ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη μελέτη του τρίπτυχου της λύσης: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση.
Το Πρόγραμμα υποστήριξε η εταιρία Rolopack AEBE και οι σακούλες απορριμμάτων EL EF, οι οποίες προσφέρουν ένα μέρος των εσόδων τους για να χτιστεί ένα σπίτι για τα παιδιά του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η πραγματοποίηση του προγράμματος έγινε σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό QualityNet Foundation και εντάσσεται στο θεσμό του «Μαραθωνίου Περιβάλλοντος», μια πρωτοβουλία του Οργανισμού για την προώθηση της Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία