Φενγκ σουι και φυτά


Για το Φενγκ Σούι οι κήποι που περιβάλλουν την κατοικία πρέπει να συγκεντρώνουν ενέργειες ισορροπημένες και ευεργετικές αλλά, αν το περιβάλλον εμποτίζεται με άσχημη ενέργεια, τότε η υγεία, η ευημερία και η ευτυχία των ενοίκων θα δοκιμαστούν. Η αρνητική ενέργεια προκαλείται από τη λαθεμένη τοποθέτηση των στοιχείων του κήπου ή από την παρουσία κοφτερών και μυτερών αντικειμένων και το Φενγκ Σούι υποδεικνύει πώς να σχεδιαστεί ο χώρος ώστε να μην περιορίζεται η καλοτυχία.
Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και μεγαλώνοντας η επίδρασή τους αλλάζει μαζί με το σχήμα και το μέγεθός τους. Το Φενγκ Σούι κήπου είναι μια εξελικτική πρακτική που περιλαμβάνει οδηγίες συντήρησης των δέντρων και των θάμνων. Αυτά πρέπει να κλαδεύονται κάθε χρόνο και να έχουν την απαιτούμενη περιποίηση. Τα ανθοφόρα φυτά πρέπει να μεταφυτεύονται ώστε η ενέργεια τους να διατηρείται ζωντανή και θετική.
Τα φυτά που έχουν αγκάθια δείχνουν άγρια και εχθρικά και δεν πρέπει να φυτεύονται κοντά ή στο εσωτερικό του σπιτιού, επειδή τα αγκάθια και οι μύτες αντιστοιχούν σε πληθώρα βελών που στέλνουν εχθρική ενέργεια. Τέτοια φυτά είναι  οι κάκτοι και ιδίως οι μεγάλοι που θυμίζουν την έρημο, δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο σπίτι. Αν πάλι είστε λάτρεις αυτών των φυτών, μπορείτε να τα βάλετε κοντά στην είσοδο του σπιτιού, όπου και μπορούν να το προστατεύουν αντί να το βλάπτουν.
Τα φυτά με μυτερά φύλλα όπως η σεφλέρα (γλώσσα της πεθεράς), ο αθάνατος και τα γιούκα επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται. Η εμφάνισή τους παραπέμπει σε ένα περιβάλλον που είναι άγονο και άνυδρο, πράγμα που συμβολίζει ένα δύσκολο ζωτικό χώρο σε αντίθεση με τον άνετο χώρο που επιδιώκετε να πετύχετε εφαρμόζοντας  το Φενγκ Σούι.
Tα νανοειδή φυτά, όπως είναι τα μπονσάι, αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία με αρχικό σκοπό την εισαγωγή της φύσης στο σπίτι. Ωστόσο ο συμβολισμός τους είναι αρνητικός καθώς ο περιορισμός της ανάπτυξής τους, ακριβώς δηλαδή το βασικό χαρακτηριστικό τους, αποτελεί αρνητικό στοιχείο μέσα στον κήπο καθώς μένουν στάσιμα τα πράγματα. Σίγουρα δε θα πρέπει να τοποθετούνται στην είσοδο ή οπουδήποτε αλλού κοντά στην αυλόπορτα. Αν σας αρέσουν τέτοια φυτά, καλό είναι να έχετε το δικό τους χώρο
Τα νανοειδή φυτά, όπως είναι τα μπονσάι, αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία με αρχικό σκοπό την εισαγωγή της φύσης στο σπίτι. Ωστόσο ο συμβολισμός τους είναι αρνητικός καθώς ο περιορισμός της ανάπτυξής τους, ακριβώς δηλαδή το βασικό χαρακτηριστικό τους, αποτελεί αρνητικό στοιχείο μέσα στον κήπο καθώς μένουν στάσιμα τα πράγματα. Σίγουρα δε θα πρέπει να τοποθετούνται στην είσοδο ή οπουδήποτε αλλού κοντά στην αυλόπορτα. Αν σας αρέσουν τέτοια φυτά, καλό είναι να έχετε το δικό τους χώρο
Τα κλαίοντα δέντρα και φυτά, όπως η ιτιά η κλαίουσα και η μυρτιά, παρόλο που τα κλαδιά τους γέρνουν με χάρη προς τα κάτω, η μορφή τους υποδηλώνει θλίψη. Δε θα πρέπει να τοποθετούνται στον κήπο λόγω του ότι μεγαλώνοντας τα κλαδιά τους απλώνονται και τυλίγουν το σπίτι.
Η τριανταφυλλιά θεωρείται ουδέτερο φυτό. Από τη μία η ομορφιά και η φωτεινότητά της φέρνει πολύτιμη ενέργεια στους κήπους και από την άλλη τα αγκάθια αναδύουν εχθρική ενέργεια. Για αυτό καλό είναι οι τριανταφυλλιές να τοποθετούνται κοντά σε πέργκολες και σε φράκτες παρά να αναρριχώνται σε τοίχους του σπιτιού. Επίσης προσδίδουν καλό όταν φυτεύονται σε παρτέρια στο μπροστινό μέρος του κήπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία