ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ!

Κήποι στα μπαλκόνια....

garden Οι κήποι στα μπαλκόνια είναι συνηθισμένοι εκεί που οι άνθρωποι ζουν σε διαμερίσματα λόγω του ότι φέρνουν ζωή σε ένα περιορισμένο και τσιμεντοποιημένο χώρο .
Για μας λοιπόν τους ανθρώπους των διαμερισμάτων το να φτιάξουμε ένα ωραίο κήπο στο μπαλκόνι μας έχει αρκετά αισθητικά και υγιή πλεονεκτήματα όπως :
  • Περιορισμό του θορύβου που περνά από τα παράθυρά μας είτε είναι ανοιχτά είτε κλειστά
  • Έχουμε καλύτερη θέα από τα παράθυρά μας
  • Συγκρατούν και περιορίζουν τη σκόνη που μπαίνει μέσα στο σπίτι
  • Δίνουν περισσότερο οξυγόνο στον αέρα που αναπνέουμε
Αν φυτέψετε βασιλικό ,δυόσμο ,πιπερίτσες κλπ θα έχετε και κάτι φρέσκο να βάλετε στο φαγητό σας με εξαιρετικό άρωμα .
Το βάρος και σωστή προσαρμογή των υλικών που θα δεχτούν τα φυτά σας είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για να έχουμε ένα ασφαλή κήπο στο μπαλκόνι . Το λέμε αυτό γιατί αν θέλετε ας πούμε κρεμαστές γλάστρες η παρτέρια καλό θα ήταν αν δεν υπάρχουν από κατασκευής να τα τοποθετήσετε προς το μέσα μέρος του εξωτερικού κάγκελου , διαφορετικά μπορεί να κινδυνεύσουν οι περαστικοί . Ακόμα αν θέλετε να τοποθετήσετε στο μπαλκόνι σας πήλινες γλάστρες η πήλινα παρτέρια ρωτήστε το μηχανικό που κατασκεύασε το διαμέρισμα για το βάρος που μπορεί να σηκώσει το μπαλκόνι σας . Λάβετε ύποψιν και το χώμα που θα μπεί στις γλάστρες η τα παρτέρια .
garden Όταν αποφασίσετε για το τί λουλούδια θα βάλετε μην φοβηθείτε τα χρώματα επιλέξτε λουλούδια με έντονα και διαφορετικά χρώματα για να υπάρχουν αντιθέσεις και να παίζει το μάτι και η αίσθηση . Τα γεράνια ας πούμε είναι ιδανικά για μπαλκόνια γιατί διαθέτουν ανθεκτικότητα και έντονα χρώματα .Αν έχετε πρόβλημα με το πότισμα και δεν μπορείτε να βάλετε ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος λόγω κόστους τότε βάλτε ανθεκτικά φυτά στο μπαλκόνι η κάντε το κόλπο με το μπουκάλι : Γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό και καρφώστε το ανάποδα πάνω στο χώμα του παρτεριού .Ανάλογα με το τι καιρό κάνει αυτό θα κρατήσει υγρό το χώμα από μερικές μέρες μέχρι και κάνα δυό βδομάδες .
Αν θέλετε να φυτέψετε εποχιακά λουλούδια κάντε το κατά το τέλος της άνοιξης και έτσι όλο το καλοκαίρει θα έχετε ένα ανθισμένο μπαλκόνι.
Να αφαιρείτε πάντα τα γερασμένα η μαραμένα φυλαράκια η ανθη για να αναπτύσσονται καλύτερα τα φυτά σας
Τέλος το κόστος ενός κήπου στο μπαλκόνι σας εξαρτάται από το τί ακριβώς θέλετε να κάνετε και πόσο χώρο θέλετε να καλύψετε .Αν έχετε ας πούμε ένα μπαλκόνι 15-20 τ.μ και θέλετε να βάλετε πήλινες γλάστρες και παρτέρια γύρω γύρω τότε το κόστος θα ανέλθει μαζί με το χώμα και τα λουλούδια γύρω στα 500 – 700 € , αναλογικά τώρα μπορείτε να κάνετε το λογαριασμό σας . Επισκεφθείτε τις μάντρες που πουλάνε φυτά και συγκρίνετε τις τιμές υπάρχουν διαφορές σίγουρα αλλά να θυμάστε ότι το ακριβότερο δεν είναι αναγκαστικά και το καλύτερο .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία