Το να φυτεύεις έναν κήπο είναι σαν να πιστεύεις στο αύριο! Το να φυτεύεις έναν κήπο είναι σαν να πιστεύεις στο αύριο!


Τα φυτά πάντα μας δίνουν χαρά και η φροντίδα τους χρόνο ηρεμίας και ευχάριστης απασχόλησης.little_girl.jpg
Tο σπίτι είναι για τους περισσότερους μια λέξη που τους γεμίζει με αισθήματα ασφάλειας, ηρεμίας και ικανοποίησης. Όταν λοιπόν βρισκόμαστε στο χώρο που θεωρούμε σπίτι μας, προσπαθούμε να μετατρέψουμε το περιβάλλον του έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό περισσότερο φιλικό σε μας.
Σπίτι και κήπος. Δύο λέξεις δεμένες μεταξύ τους. Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς σπίτι χωρίς φυτά, έστω και τεχνητά! Βλέπετε ο άνθρωπος από ένστικτο και μόνο νοιώθει την ανάγκη να θυμάται την φύση της οποίας άλλωστε είναι μέλος και έχοντας στο σπίτι του φυτά αισθάνεται ότι επικοινωνεί με την φύση.
Άσχετα με το αν ζείτε στην καρδιά της εξοχής ή στη μέση μιας απέραντης πόλης, τα φυτά θα ανεβάσουν την ποιότητα ζωής σας. Ένας πίνακας ή ένα γλυπτό μπορεί να δώσουν χαρά που διαρκεί αλλά είναι στατικά και αμετάβλητα. Από την άλλη μεριά, τα ζωντανά φυτά και μεγάλη ομορφιά έχουν και αλλάζουν σταθερά. Τη μια μέρα το φυτό φαίνεται σαν μια μάζα φύλλων και την άλλη, ξαφνικά, εμφανίζεται ένα μπουμπούκι ανάμεσα στα φύλλα. Το παρακολουθείτε να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αυτό δίνει χαρά, όπως και το ξεδίπλωμα των φύλλων ή το μεγάλωμα των βλασταριών. Έχοντας κοντά σας τα φυτά, μπορείτε να θαυμάσετε την υφή των φύλλων και να εκτιμήσετε τα λεπτά σχήματα και σχέδιά τους, το υπέροχο άρωμα τους ή τα έντονα και ασυνήθιστα σχήματα. Τα χρώματα των λουλουδιών και φύλλων μπορεί να είναι ήρεμα ή ζωηρά και χαρούμενα.
home.jpgO κήπος μπορεί να μετατραπεί σε ένα από τα πλέον ελκυστικά σημεία του σπιτιού μας, κυρίως για εκείνους που έχουν το προνόμιο να έχουν ένα μικρό ή μεγάλο χώρο, αφιερωμένο στην καλλιέργεια των φυτών. Σε αντίθετες περιπτώσεις, είναι αναγκαίο να εκμεταλλευτούμε τα κενά που προσφέρουν οι ταράτσες ή τα μπαλκόνια για να καλλιεργήσουμε τα φυτά που είτε μας αρέσουν περισσότερο, είτε μπορούν να προσαρμοστούν στις εκάστοτε περιβαλλοντικές συνθήκες στο χώρο μας. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιο είναι το καταλληλότερο μέρος στον κήπο για το κάθε φυτό, εάν υπάρχουν σημεία με ήλιο ή με σκιά, καθώς και το μικροκλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε γωνιά του κήπου μας.
Η εταιρία μας διαθέτει μια τεραστία ποικιλία ανθεκτικών φυτών, έτσι ώστε να βρείτε σίγουρα όμορφα φυτά ακόμα και για τα πιο δύσκολα σημεία του χώρου σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία