Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 22, 2012

Πως θα επικοινωνήσω με τα φυτά μου?

Εικόνα
Ωραία όλα αυτά-πες ότι αφήσατε το γεωπόνο-θεραπευτή να κατανοήσει τις βαθύτερες ανάγκες σας να αφουγκραστεί το περιβάλλον σας και να σας προτείνει ένα τεχνητό οικοσύστημα πιο θεραπευτικό κι από αντιβίωση. Και τώρα; οπως εξηγεί η Αναστασία Σιάνου: Είναι πολύ σημαντικό να περιηγούμαστε στον κήπο και να αγγίζουμε τα φυτά και το χώμα. Έστω και 5 λεπτά την ημέρα αποφορτίζουν από την ένταση που συσσωρεύεται ειδικά στους ανθρώπους των πόλεων, οι οποίοι, μην πατώντας στο χώμα είναι εκτεθειμένοι καθώς είναι στη χρωματική και μορφολογική μονοτονία του αστικού τοπίου, κουράζονται ψυχικά και χάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ικανότητα να αντλούν ενέργεια από γη.

ΜΕΤΡΟΣΙΔΗΡΟΣ

Εικόνα
Αν υπάρχει ένας λόγος που κάνει αυτό το δεντράκι μοναδικό, αυτό είναι τα άνθη του που μοιάζουν με βούρτσες. Είναι θάμνος με γκριζοπράσινα φύλλα που Θέλει θέσεις ηλιόλουστες (αλλά και σε ημισκιά είναι μια χαρά), πολλαπλασιάζεται με μαλακά και ημιξυλώδη μοσχεύματα το καλοκαίρι και προτιμά παραθαλάσσιες τοποθεσίες Τα λουλούδια είναι γενικά κόκκινα αλλά ορισμένες ποικιλίες έχουν πορτοκαλί, κίτρινα ή λευκά λουλούδια. Και μια φωτογραφία από το δικό μου θαμνάκι:

ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

Εικόνα
Δεν είναι όμως μόνο η φάση ζωής μας που θα μας βοηθήσει στην επιλογή των φυτών που θα επικρατήσουν στον κήπο μας. Συνήθως όταν κάποιος μου αναφέρει ότι του αρέσει μια οικογένεια φυτών, κάποιο είδος ή ένας ιδιαίτερος χρωματσιμός, αναφέρεται υποσυνείτα στον τομέα της προσωπικότητας που θέλει να αναπτύξει ή που θέλει να θέσει σε ισορροπία  τη δεδομένη χρονική περίοδο. Η ύπαρξη αυτών των φυτών στον κήπο ασκεί έντονη θεραπευτική επίδραση αφού δρουν στα βαθύτερα επίπεδα της ανθρώπινησ ύπαρξης. Διεγείρεται δηλαδή η διαδικασία της αυτοθεραπείας - δεδομένου του ότι οι περισσότερες ασθένειες του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι ψυχοσωματικής φύσης. Πολλά από τα φυτά αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και στην διατροφή μας έχοντας έτσι μια συνολική παρέμβαση στην αυτοθεραπευτική μας διαδικασία.

Garden Edition

Εικόνα
  Marg Helgenberger, longtime star of CSI , gives her classic Los Angeles garden a second life as a glamorous Mediterranean-style retreat with plenty of space and style for backyard entertaining. By Debra Prinzing May 22, 2012 12:10pm