Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 2, 2011

Καθάρισε τον αέρα του σπιτιού σου

Εικόνα
Μέσα από πολυετείς μελέτες Ρώσων και Αμερικανών διαστημικών επιστημόνων, ο άνθρωπος εκπέμεπει στην ατμόσφαιρα έως και 150 πτητικές ουσίες όπως Άνθρακας, Υδρογόνο, Μεθάνιο, Φαινόλες, Αμμωνία οξείδια του αζώτου αλλά και πολλές άλλες πτητικές ουσίες... Επομένως και ο ίδιος ο άνθρωπος επιβαρύνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού του. Επίσης άλλα αίτια για την κακή ποιότητα του αέρα ενός σπιτιού είναι το ερμητικό σφράγισμα των σπιτιών, τα συνθετικά υλικά στον εξοπλισμό επίπλωσης, ο ανεπαρκής εξαερισμός αλλά και τα βιο-απόβλητα του ανθρώπινου οργανισμού. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους διαστημικούς σταθμούς της NASA αλλά και της ESA. Η ατμόσφαιρα ενός διαστημικού σταθμού είναι πολύ χειρότερη από εδώ κάτω στην γη. Έτσι η NASA έχει ξεκινήσει μελέτες για το πως μπορούν να έχουν οι διαστημικοί σταθμοί καθαρό αέρα. Το 1980 λοιπόν ανακάλυψαν πως τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούσαν να εξαλείψουν ουσίες της ατμόσφαιρας φιλτράροντας. Κάποια από αυτά τα φυτά είναι.. 1. Αρέκα (Απελευθερώ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΥΤΩΝ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΥΤΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ: Καλό Καλοκαίρι ... δείτε κάποιες συμβουλές για να ...

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΥΤΩΝ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΥΤΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ: Καλό Καλοκαίρι ... δείτε κάποιες συμβουλές για να ... : "Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο κήπος σας αλλά και τα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού σας έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη προσοχή. Δείτε κάπο..."

Λεβάντα

Επίσης την Λεβάντα οι αρχαίου Ρωμαίοι και Λιβύοι την χρησιμοποιούσαν στο μπάνιο τους. Εκτός απο το άρωμά της, έχει και γλυκειά γεύση, αρωματική γεύση, και ηρεμιστική επίδραση. Τόσο που αρκεί να εισπνεύσουμε βαθιά μερικές φορές το άρωμά της για να καλμάρουν τα νεύρα μας και να μας φύγει η κατάθλιψη. Είναι υποτασική ώς αφέψημα. Ρυθμίζει το κυκλοφορικό και λιγοστεύει την ταχυπαλμία.(απαγορεύεται σε όσους έχουν στομαχικά προβλήματα και η συχνή χρήση προκαλεί κολικούς.) Σε περιπτώσεις λιποθυμίας ή πονοκεφάλου χρησιμοποιούμε αφέψημα σε κρύες κομπρέσες στους κροτάφους. Οι Αρχαίοι επίσης έραβαν ανθισμένα κλαράκια λεβάντας μέσα στην φόδρα και στο ύφασμα για να αρωματίζουν τα ρούχα τους και να διώχνουν τους σκόρους.

ΚΑΚΤΟΙ

Εικόνα
Οι κακτοι χρειαζονται αμμο και οχι χωμα..... και πολυ ηλιο. -Το ποτισμα με μπυρα κανει καλο στα φυτα. -Οταν γεμιζουμε τις γλαστρες μας με χωμα κατω κατω βαζουμε μερικες πετρουλες (προσοχη να μην κλεισουν τελειως την τρυπιτσα που φευγει το νερο) και μετα ριχνουμε το χωμα..  

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ

Μόλις φυτέψετε τα φυτά σας μέσα στη γλάστρα σκεπάστε την επιφάνεια του χώματος με μια στρώση χαλίκια ή φλούδες ξύλου, ακόμα με γυάλινες χάντρες ή και κοχύλια. Κατ'αυτό τον τρόπο ελαττώνεται η ποσότητα της υγρασίας που εξατμίζεται από την επιφάνεια. Επίσης, εμποδίζεται το χώμα της επιφάνειας να φύγει με το φύσημα του αέρα, ελαχιστοποιούνται τα ζιζάνια και περιορίζεται το πιτσίλισμα της βροχής στα τζάμια σας - αν οι γλάστρες σας είναι τοποθετημένες σε περβάζια χωρίς στέγαστρα.

ΔΥΟΣΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ΡΙΓΑΝΗ

Εάν κάπου δείτε δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, μέντα σε κάποια φίλη σας ή στην φύση και θέλετε να αποκτήσετε και εσείς μία γλαστρούλα με αυτο το φυτό που σας άρεσε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μερικά κλοναράκια και να τα βάλετε σε ένα ποτήρι...θα βγάλει ρίζες μέσα σε 3 εβδομάδες (ανάλογα τον καιρό ίσως και πιό σύντομα) και είναι έτοιμο για φύτεμα.