Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 13, 2012

Μια φάρμα με λαχανικά στο κέντρο του Τόκιο!

Εικόνα
Ευαγγελία Αναστασάκη Το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο On Design δημιούργησε ένα πρωτότυπο «αγρόκτημα» στο κέντρο του Τόκιο, και πιο συγκεκριμένα στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Roppongi, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Η φάρμα «τοποθετήθηκε» πάνω σε ειδικό ξύλινο deck και αποτελείται από 8 γυάλινα «κουτιά», εν είδει θερμοκηπίου, στο εσωτερικό των οποίων φυτεύονται διάφορα λαχανικά και μυρωδικά, ανάλογα με την εποχή. Οι περαστικοί όχι μόνο μπορούν να θαυμάσουν αυτό το δημιούργημα αλλά, επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο εσωτερικό του, να διαλέξουν τα λαχανικά που επιθυμούν και στη συνέχεια να τα καταναλώσουν στο διπλανό εστιατόριο «Roppongi Nouen», το οποίο αποτελεί μέρος του «αγροκτήματος». Σκοπός του «πράσινου» αυτού project είναι να γνωρίσουν οι άνθρωποι της πόλης τη γεωργική καλλιέργεια και τα μυστικά της, υιοθετώντας παράλληλα και έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Κουκουναριά. Ένας καρπός κέρδους!

Εικόνα
Ενα δέντρο η καλλιέργεια του οποίου μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα χωρίς ιδιαίτερες φροντίδες και με σχεδόν μηδενικό κόστος είναι η γνωστή κουκουναριά . Πρόκειται για ένα δέντρο που αναπτύσσεται εύκολα στη χώρα μας, αλλά επειδή δεν αξιοποιείται εισάγουμε το κουκουνάρι από χώρες του εξωτερικού, όπως η Τουρκία και η Ισπανία. Η κουκουναριά καλλιεργείται συστηματικά στη Τουρκία και την Ισπανία για την παραγωγή καρπών, το γνωστό κουκουνάρι, που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Στην Τουρκία, συγκεκριμένα και ιδιαίτερα στην περιοχή τριγύρω από την Πέργαμο, οι λόφοι καλύπτονται με φυτείες κουκουναριάς σε ευρύ φυτευτικό σύνδεσμο ώστε να δένδρα να καρποφορούν. Η κουκουναριά μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη και απαντάται κυρίως στις ακόλουθες περιοχές: Δυτική Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιος, Νάξος, Σκιάθος, Λέσβος, Σάμος, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, ακτές Στερεάς Ελλάδας, Ε

Εκδηλώσεις για την «7η Απριλίου» μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις ντόπιες ποικιλίες λίγα λόγια για την ιστορία της

www.peliti.gr Ημερολόγιο εκδηλώσεων 2012 Ημερολόγιο εκδηλώσεων 2012 σε νέο παράθυρο   Απρίλιος 2012   Νομός Ημέρα Τόπος Οργάνωση Ηλεία Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 Κ.Π.Ε Κρεστένων στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων ( Μαθητική Εστία Κρεστένων) ώρα έναρξης: 17:30. Αφίσα Διοργάνωση: Κ.Π.Ε Κρεστένων Με την υποστήριξη της τοπικής ομάδας  του Πελίτη στην Αρχαία Ολυμπία   Κοζάνη Σάββατο 7 Απριλίου 2012 Αναψυκτήριο - Πάρκο Αγίου Δημητρίου Κοζάνης ώρα 12:00. Αφίσα Τοπική Ομάδα του Πελίτι στη Κοζάνη Κέρκυρα Σάββατο 7 Απριλίου 2012 πρώην Ψυχιατρείο Κέρκυρας στις 4:00 μμ Αφίσ

Ιαπωνικά Kerria Γνωστός για "Κουμπί" Λουλούδι της

Εικόνα
Ιαπωνικά Kerria Ιαπωνικά Kerria παράγει μια αφθονία των λουλουδιών για αρκετές εβδομάδες την άνοιξη (το αργότερο στις Forsythia ).... Εικόνα μιας ανθίζουν από τον θάμνο, Ιαπωνικά Kerria. David Beaulieu Πηγάζει Ιαπωνικά Kerria μεγαλώνουν 3-6 πόδια στο ύψος (ο θάμνος αυξάνεται σε πλάτος που είναι επίσης περίπου 3-6 πόδια). Αυτά τα στελέχη είναι φωτεινό πράσινο χρώμα και παραμένουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κίτρινο "κουμπί" λουλούδια dot τους μίσχους, όπως φαίνεται στην φωτογραφία επάνω.

Kerria japonica "Pleniflora"

Εικόνα
Κέρρια Ιαπωνική Συνώνυμα: Kerria japonica Οικογένεια: Rosaceae Κατάταξη: Δικοτυλήδονο Είδος φυλλώματος: Φυλλοβόλο Έκθεση στον ήλιο: Απαιτήσεις σε νερό: Μέτρια εδάφη Ανθεκτικότητα: Μεγ. ύψος: